Címlap Baranya Korlátozások ...

Korlátozások nélkül emlékezhetünk

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az október 23-i rendezvényekre és a halottak napja alkalmából tartandó megemlékezésekre sem lesznek érvényesek a koronavírus-járvány miatti korlátozások.

Ezt Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár közölte, miután az operatív törzs elfogadta a központi rendezvények biztosítási tervét.

Több megemlékezést is október 22-én tartanak.

Pécsett például a Baranya Megyei Önkormányzat rendezvénye a Református Kollégium Sportcsarnokában pénteken este 6 órakor kezdődik az emlékező beszédekkel, majd fellép a Misina Néptáncegyüttes illetve koncertezik az Atilla Fiai Társulat.

Mohácson a város önkormányzata szintén pénteken tart megemlékezést és koszorúzást délután 3-kor a Tomori utcai emléktáblánál, 5 órakor a Deák téren, utóbbi helyszínen közreműködik a Mohács-Palotabozsok-Somberek fúvószenekar Dobos József vezényletével.

Komlón október 23-án délután 3 órakor kezdődik az ünnepi műsor a Komlói Sínházban Pereg az ősz címmel, melyet a Kodály Zoltán Ének-zenei Katolikus Általános Iskola és Óvoda hetedik és nyolcadikosai adnak elő. Ez után az 56-os emlékkőnél koszorúzás majd megemlékezés lesz a Városház téri emléktáblánál.