Címlap Baranya „Rejtőzködő&#...

„Rejtőzködő” cégek bemutatóközpontját hozzák létre Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baranyában és a megyeszékhelyen működő, innovatív vállalkozások bemutatóközpontját nyitják tavasszal Pécsett. Ehhez a Pécsi Tudományegyetem és a Baranya Megyei Önkormányzat 5-5 millió forint támogatással járult hozzá.

15 cég bemutatásával kezdenek, majd bővülnek regionális központtá

– Célunk, hogy a helyi gazdaságnak új lendületet adjunk és az ide települt cégek mellett a kis- és középvállalkozásokat is meg tudjuk erősíteni – mondta Őri László, a Baranya Megyei Önkormányzat elnöke.

A központ az Üszögi-kiserdő utcában lesz és várhatóan tavasszal már be is költözhetnek a cégek. Itt egy-egy termékük mellett magát a vállalkozásukat is megtekinthetik a befektetők.

Egy helyen lesznek a szolgáltatások és a termékek

– Ezzel pedig az országos innovációs térképre szeretnénk feltenni a megye értékeit – mondta az ötlet egyik gazdája. Lengvárszky Szabolcs hozzátette: ezeket a cégeket „rejtőzködő” cégeknek is szokták hívni, hiszen sokan nem ismerik, hogy mennyi fejlesztés zajlik a térségben. Most ebben a központban egy bemutató- és egy oktatási terem is helyet kap majd, amit az idelátogató befektetők, fiatalok és majd a pécsiek is tudnak használni – tette hozzá Lengvárszky Szabolcs, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara ICT bizottságának alelnöke.