Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyilvánosan határolódott el Mellár Tamás Bognár Szilvia önkormányzati képviselőtől. Utóbbi arra utalt, hogy Mellár nem magától döntött így, hanem megzsarolták; előbbi viszont azt mondja, gyengíti az ellenzéket Bognár, aki ráadásul lebegteti is indulását az országgyűlési választáson, éppen ott, ahol Mellár újrázni szeretne, és nincsen könnyű helyzetben: Kővári János erős kihívónak tűnik a mérések szerint. A kampány ellenére továbbra is tart a leszámolás és a kiszorítósdi a pécsi baloldalon.

A Pécs Aktuál exkluzív podcastjében beszélt először részletesen Bognár Szilvia egyebek mellett a Városházán megtapasztalt “munkahelyi lelki terrorról” és arról is, miért távozott igen hangosan az alpolgármesteri székből, majd a Demokratikus Koalícióból is.

HOSSZASAN MESÉLT ARRÓL A FÜGGETLEN KÉPVISELŐNŐ, HOGY MI TÖRTÉNT A LEVÁLTÁSA ELŐTTI HÓNAPOKBAN, MI ÉS MIÉRT VÁLTOZOTT MEG BENNE AZ ELMÚLT KÉT ÉS FÉL ÉVBEN ÉS MELYEK VOLTAK AZOK AZ ÁLLOMÁSOK, AMELYEK MIATT MA ÚGY LÁTJA: CSAK EGY TELJESEN ÚJ POLITIKAI KULTÚRA TUDNA IGAZI JÖVŐKÉPET MUTATNI, NEM AZ, AMIT MANAPSÁG TAPASZTALNI.

A podcastünk miatt, pontosabban, amit Bognár Szilvia abban mondott,

hétfőn Mellár Tamás nyilvánosan határolódott el a független képviselőtől.

Alulírott Mellár Tamás elhatárolódom Bognár Szilviának az egyik pécsi internetes médium podcastjében tett azon kijelentéseitől, amelyek alkalmasak lehetnek arra, hogy negatív benyomást keltsenek az ellenzéki összefogásról, és gyengítsék az ellenzék közös jelöltjeinek választási esélyeit. Természetesen a továbbiakban is következetesen elítélek minden olyan kijelentést, megnyilvánulást, amely bármilyen módon csökkenti annak esélyét, hogy a Fidesz kormányát leváltsuk az áprilisi parlamenti választáson.

Mindezek miatt az egyesület tagjaként felkérem a Mindenki Pécsért Egyesület elnökét, hívja össze a szervezet elnökségi ülését és közgyűlését, és vegye fel a napirendi pontok közé, hogy az egyesület szavazzon arról:

Bognár Szilvia kijelentései összeegyeztethetők-e a Mindenki Pécsért Egyesület céljaival és elveivel, és ennek fényében vizsgálja felül az önkormányzati képviselő egyesületi névhasználati jogát

– írta az újrázni készülő országgyűlési képviselő.

Megzsarolták Mellár Tamást?

Lapunk elérte Mellár Tamást telefonon. Azért kerestük, mert a Pécs Aktuálhoz két hete eljutott olyan nem hivatalos, de megbízható forrásból származó belső információ, amely szerint december végén

megüzenték az egyik képviselőn keresztül Mellárnak a pécsi baloldalról, hogy határolódjon el Bognár Szilviától, és a baloldali összefogás szerint “renitens” momentumos önkormányzati képviselőktől is. Ellenkező esetben, vagyis, ha ezt Mellár nem teszi meg záros határidőn belül, akkor elapadhat a kampánytámogatás, segítség nélkül maradhat a legfontosabb hetekben, hónapokban.

Amikor erre az információra konkrétan is rákérdeztünk, Mellár először kitért a válasz elől, de amikor megismételtük a kérdést, nem cáfolta az értesülést, hanem szó szerint azt mondta némi zavart hezitálás után, hogy:

“Nem kívánok ezzel az üggyel foglalkozni!”

Mellár szerint az a fontos, hogy Bognár Szilvia lebegteti az országgyűlési válaszáson való elindulását abban a körzetben, ahol az összellenzék ő mögé sorakozott fel, mivel ő nyerte meg az előválasztást.

– Az előválasztásnak az volt a lényege, hogy az ellenzéknél legyen egyetlen jelölt, akit mindenki támogat. Ehhez képest viszont Bognár Szilvia lebegteti az indulást, ami az ellenzéki összefogást gyengíti. Itt most mindenkinek fegyelmezetten be kell állni a sorba! Ha megmérettette volna magát az előválasztáson, és nyert volna, akkor ő mögé álltunk volna be. De nem ez történt. Ő nem indult, én igen és nyertem. Én se támogattam Márki-Zay Pétert az első fordulóban, most mégis felsorakoztam mögé – magyarázta Mellár.

A helyi szocialisták megzsarolták – állítja Bognár Szilvia

Elértük a független önkormányzati képviselőnőt is és megkérdeztük, hogyan kommentálja Mellár Tamás nyilvános közleményét. Bognár Szilvia azt mondta, továbbra is tiszteli Mellár Tamást, és érzékeltette, szerinte nem Mellár ötlete lehetett az elhatárolódás.

– Hetekkel ezelőtt eljutott hozzám az az információ, hogy

a helyi szocialisták és azok háttérembere megzsarolták a Mindenki Pécsért Egyesületet, és magát Mellár Tamást, hogy ha nem határolódnak el tőlem (és tudomásom szerint a három momentumos kollégától), akkor a hatpárti egyezséggel szembe menve, megvonják tőle a pénzbeli és aktivistákat is jelentő kampánytámogatást

– állította Bognár Szilvia.

Hozzétette, éppen Mellár Tamással együtt kezdték el, hogy a helytelen és az ellenzéki összefogást aláásó folyamatok ellen szót emeljenek. Ilyen volt a 12 pont is.

– Ehhez képest a mostani nyilatkozata ellenem pontosan az a paradoxon, amiről a podcastben is beszéltem. Remélem, hogy nem arról van szó, hogy fontosabb neki a képviselői szék, mint az elvek – közölte Bognár Szilvia.

Bognár Szilvia hozzájárult, hogy rögzítsük a nyilatkozatát, így megmutatjuk a hangfelvételt is.Kusskultúra

A képviselő podcastunkban arról beszélt hosszasan, hogy elege lett a “kusskultúrából”, vagyis abból, hogy “kussolni kell”.

„AZT MONDANI, HOGY ’KUSS LEGYEN, MERT HOGYHA EZ KIDERÜL, AKKOR NEM NYERÜNK’, VAGY ’KUSS LEGYEN, MERT…’, TEHÁT EZ A KUSSKULTÚRA NEM JÓ IRÁNY”

– mondta. Szerinte ugyanis ha valaki hibázik, akkor ne erőltesse ennek ellenére tovább ugyanazt, hanem ismerje el, hogy hibázott és javítsa azt ki.

Kiütheti Mellár Tamást Kővári

A napokban írtuk meg, hogy olyan mérések jutottak a Pécs Aktuál birtokába, amelyek szerint a biztos baloldali befutó körzetnek tartott Baranya 1. már nem az. Információnkat akkor nem cáfolta Mellár sem, sőt megerősítette, hogy most tavasszal nem lesz egyszerű győznie a körzetben.

A lapunk birtokába jutott, ellenőrzött és megerősített adatok szerint

NAGYON ÚGY NÉZ KI UGYANIS, HOGY JELENTŐS SZÁMÚ SZAVAZÓ TŰNT EL BALRÓL BARANYA 1.-BEN, ÉS A 2018 ÉS 2019-ES „PROTEST”-SZAVAZÓK SINCSENEK MEG MÁR AZON AZ OLDALON, AKIK ANNO MEGBÜNTETTÉK A FIDESZT.