Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén a külterületeken nem kerül a lámpaoszlopokra dekorelem, ezáltal nem lesz díszvilágítás Kertváros, Meszes, Uránváros és a Mecsek legforgalmasabb utcáiban - mondta a Pécs Aktuál kérdésére hétfőn a Biokom ügyvezetője. A városi cég 4 millió forintot spórol ezzel.

„Pécsiek személyesen kértek engem arra, hogy ne ezen takarékoskodjunk. Erre az adventre a pécsieknek és a környéken élőknek szüksége van. Komoly táplálékot biztosít mindenki számára” – mondta Péterffy Attila az adventi vásárral kapcsolatban. Pécs polgármestere hangsúlyozta: idén a tavalyinál emeltebb szintű adventi vásárt szerveztek a belvárosba, ahová rengeteg turistát is várnak az ország minden részéből. A forgatag pénteken veszi kezdetét, amiről itt írtunk bővebben.

A külterületeken takarékoskodnak, oda nem kerül a fényből

– A belváros és a belvárost környező utcákban ugyanaz a teljes körű díszvilágítás kerül ki, mint a korábbi években. Viszont a külvárosban takarékoskodási okokból idén nem tervezünk díszvilágítást – mondta Meixner Barna. A Biokom ügyvezetője szerint a hét felállított fa teljes pompájában ragyog majd, de a lámpaoszlopokra kihelyezett elemek idén már nem kerülnek ki. Ezzel főként a logisztika, azaz az elemek fel- és leszerelésének, szervizelésének költségeit tudják megspórolni; összesen 4 millió forintot.

Egész éjjel világít majd a mindenki karácsonyfája, két éve még kihúzták a dugót

A Széchenyi téren éjjelre sem alszanak majd ki a fények. Legalábbis, ami a karácsonyfát illeti.

– A mindenki karácsonyfája kivilágítása a közvilágításra van kötve, nagyon nem is lenne lehetőség ki- és bekapcsolni, éppen ezért a tervek szerint egész éjjel világít – mondta Meixner Barna.

Két éve egyébként nem ez volt a helyzet, akkor Pécs polgármestere ezért választotta a lámpaoltást: