Címlap Bulvár Gyászol a zen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 6 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

83 éves korában meghalt Tina Turner – írja a SkyNews az énekesnő szóvivőjének közleménye alapján.

Tina Turner, a rock and roll királynője ma 83 éves korában, hosszú betegség után békésen meghalt a svájci Zürich melletti Küsnachtban lévő otthonában. Vele a világ egy zenei legendát és példaképet veszített el

– idézi a képviselőt a Telex.

A tizenkétszeres Grammy-díjas amerikai származású svájci énekesnő, színésznő 1939. november 26-án született Anna Mae Bullock néven Tennessee államban. Turner férje a szintén Grammy-díjas zenész, Ike Turner oldalán vágott bele zenei karrierjébe. Az Ike&Tina Turner duó a hetvenes években óriási sikereket ért el olyan toplistás slágerekkel, mint a River Deep, Mountain High vagy a Proud Mary.

Házassága szétesése után Tina Turner elkezdte újraépíteni karrierjét: 1983-ban kiadta Let’s Stay Together című dalát, amit 1984-ben a Private Dancer című album követett. A zenei sikerek mellett egyre több filmszerepet is ajánlottak neki. Először 1975-ben a Tommy című filmben mutathatta meg színészi tehetségét, amiben egy LSD-függő nőt kellett eljátszania. Később Entity nagynéniként tűnt fel Mel Gibson oldalán a Mad Max 3.-ban, a film betétdala, a We Don’t Need Another Hero azonnal slágerré vált. 1993-ban pedig Az utolsó akcióhősben is játszott.

Turner a világ egyik legsikeresebb rockénekesnője volt, a Rolling Stone magazin beválogatta minden idők 100 legnagyobb énekese közé.Albumai világszerte 200 millió példányban keltek el, és több koncertjegyet adott el, mint bármelyik másik szólóénekes a történelemben. 2005-ben George W. Bush akkori amerikai elnök Kennedy-díjjal tüntette ki a Fehér Házban.

A BBC szerint az énekesnő az utóbbi években számos betegséggel – daganatos megbetegedéssel, veseelégtelenséggel és egy sztrók utóhatásaival – küzdött.

(Fotó: Wikipedia/Philip Spittle)