Címlap Bulvár Tudtad? Ma va...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Világszerte ledobják a bugyijukat a nők ezen a napon! Néhány éve futótűzként robbant be a köztudatba, azóta a világ több pontján is megünneplik a No Panty Dayt, vagyis a bugyi nélküli világnapot.

Az antik civilizációk nem ismerték a bugyit, egyáltalán nem volt kifejezésük eme fehérneműre. Az emberek meztelen testükön viselték a tunikákat és ingeket, amelyek egyszerre voltak „alsó” és „külső” viseletek. 

Érdekes módon elterjedése után az egyház ellenezte a bugyi viselését. A fehérnemű megalkotására tett minden erőfeszítést szigorúan elcsíptek, és még két rendelet is megjelent, amelyek megtiltották ennek az ördögi dolognak az elkészítését. A XX. század elején a felsőbb társadalmi osztályú nők elkezdték viselni a bugyit, míg az alsóbb néposztálybeli nők sokáig nélkülözték a bugyit. Először lenből, vattából vagy gyapjúból készült a ruhadarab, amit fodrokban húztak össze.

Az életstílus változásaival együtt kényelmesebbé, a mindennapi viselethez illeszkedővé váltak. A 60-as években egyre rövidültek a szoknyák, mondhatnánk, hogy a bugyi méretét is minimalizálták. Manapság pedig már szinte elképzelhetetlen mennyiségű, formájú és színű-szagú alsónemű között válogathatunk.

(Illusztráció: klaq.com)