Címlap Baranya GRATULÁLUNK! ...

GRATULÁLUNK! Az ország legjobbjai közé jutottak a pécsi séfek

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy rendkívül erős mezőnyben, 24 csapat közül KÉT PÉCSI CSAPAT is bejutott a legjobb 12 közé a Magyarország Étele versenyen. Az egyik a Miseta Zoltán vezette Blöff Bisztró, a másik pedig Lokodi Ákos MannZa csapata. A melegkonyhai szakácsversenyen a pécsi séfek legközelebb március 19-én bizonyíthatnak – akkor már a döntőben. Szurkolunk!

A Blöff Bisztró vezetője, Miseta Zoltán már negyedszerre vett részt a versenyen. Igaz, először csak szemlélőként nézte a megmérettetést. Két éve versenyez, most pedig már szép sikert is magáénak tudhat a pécsi séf és mentoráltja, Torma Dávid.

– Idén helyi alapanyagokkal kellett dolgoznunk. A szabály az volt, hogy 5 elemből hármat kötelezően használni kellett – mondta Miseta Zoltán.

Petőfi és kora, szürkemarha, vaj, és valamilyen ÖKO és/vagy hazai védjegyes termék

Az ételt négy óra alatt kellett elkészítenie és prezentálnia a csapatnak.

– Az ételünkről azért nem tudok ennél bővebben beszámolni, mert a verseny végéig anonimak a séf számára, azaz a zsűri nem párosít minket az étellel – tette hozzá Zoltán.

Miseta Zoltán és Torma Dávid

– Az ok, amiért ki akartam próbálni magamat egy ilyen típusú versenyen az volt, hogy karbantartsam magamat, a tudásomat, illetve hogy új technológiákat, újításokat sajátítsak el a többi versenyzőtől. Fejlődés szempontjából is nagyon jó volt. Rengeteg tapasztalatot szerez az ember egy ilyen megmérettetésen – mondta Zoli.

„Komoly elismerés számunkra, hogy kis pécsi étteremként az ország élvonalába kerültünk”

Lokodi Ákos és Winkert Ferenc a Pécsi Egyházmegye főzőkonyhájával, a MannZa csapatával indult.

– A dédszüleim egyik ételét dolgoztuk fel, de többet sajnos mi sem árulhatunk el – súgta meg a Pécs Aktuálnak Lokodi Ákos.

Lokodi Ákos és Winkert Ferenc