Címlap Hírek MEGVAN! Befog...

MEGVAN! Befogták a szökevény papagájt, aki négy nap alatt bejárta Pécset

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Pécsett a Mohácsi út végén sikerült megfogni Matyi bácsi papagáját, aki négy napig élvezte a szabadságot. A családi ház kertjéből elillanó tollas megfordult a Pálos templomnál, a Haas Mihály téren, az utolsó útja pedig egy ház párkányára vezetett.

Leült egy ablakba

A napok óta repkedő, vörös színekben pompázó tollas szinte lázban tartotta a madárbarátokat Pécsett. Felbukkanási helyeiről fotókat küldtek gazdájának, Kresz Mátyásnak. A hobbi madarász csak reménykedni tudott, hogy alvási időszakban sikerül megfogni. Ez végül nem jött be.

Négy napot kellett várni, teljesen legyengülten fogták meg

Végül Matyi bácsit a Mohácsi útról hívták, hogy előkerült az állat.

– Leült egy ablakpárkányra, de a ház tulajdonosai nem nyitották ki rögtön az ablakot. A többi szobában nyitogatták ki az ajtókat és olyan szerencsések voltak, hogy kintről valami megzavarta az állatot és beröppent a házba – mesélte Matyi bácsi.

– Rengeteg ereje volt, hogy ennyit kibírt, de azért a végére már kimerült. Rendbe fog jönni, a hideg sem ártott neki – mondta Kresz Mátyás megkönnyebbülten.

Vándor lesz a neve?

Az egy éves tollast Matyi bácsi nevelte fióka kora óta. Eddig még keresztelője sem volt az állatnak, de elég nagy eséllyel nyeri a Vándor nevet. – A Szökevény már foglalt – tette hozzá nevetve Matyi bácsi.