Címlap Gasztro Gyorsan elfog...

Gyorsan elfogyott a ritka tyúkból készült pörkölt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Baranya Vármegyei Szervezete idén már több alkalommal szervezett helyi termékek népszerűsítését célzó, kóstolóval egybekötött kitelepülést. A paprikást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi főzőkonyhája készítette, a pécsi Kossuth téren lehetett megkóstólni. 

A Baranyai tájfajta tyúk egy Igazi “régi típusú” paraszttyúk, amiből annak idején egy kisebb állomány is “el tudott tartani egy falusi családot.” A 2005-ben indult tenyésztési program eredményeként egy, az ősi baranyai parlagi házityúkokra jellemző, ellenálló, kettős hasznosítású törzsállomány tenyésztése folyik.