Címlap Gasztro Pécsi méhész ...

Pécsi méhész lett Baranya legkiválóbb méztermelője

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Péntek este Szentlőrincen adták át a Baranya Megye Méze elnevezésű verseny díjait. A viadalt hetedik alkalommal rendezte meg a pécsi méhészegyesület.

Három kategóriában 70 mintával neveztek a baranyai méhészek a megmérettetésre. May Gábor, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület szaktanácsadója, a Pécsi Méhészegyesület elnöke szerint idén is jobbnál jobb mézeket kóstolt a zsűri.

Három kategóriában hirdettek győzteseket

  • Virágméz kategóriában Bohuny Tibor selyemfű mézét találta idén a legjobbnak a szakmai zsűri, ezüstérmet kapott Háy István himesházi méhész virágméze, a bronzérmet pedig Reith Jánosné sombereki méhész virágméze érdemelte ki.
  • A hársmézek közül Karsa Lázár méze kapta idén az aranyérmet, Pál Zsolt ezüst, Ballér István pedig bronzérmet kapott a zsűritől.
  • Akác kategóriában Széles Balázs méze nyert, második helyezett lett Bohuny Tibor akácméze, a bronzérmet pedig Pál Zsolt nyerte.
  • A Baranya Megye Méhésze címet idén Nagy Dezső érdemelte ki, a pécsi méhész mindhárom kategóriában kiváló mézeket termelt az idén, így 2018 után 2022-ben is a cím büszke birtokosa lehet.

Őri László, a megyei önkormányzat elnöke a díjátadón elmondta, az esemény jó alkalmat teremt arra, hogy felhívjuk a helyi termelőkre a figyelmet. Arra szeretnék ösztönözni a megyében élőket, hogy tudatosan vásároljanak, a piacokon és a boltok polcain keressék a helyben előállított minőségi termékeket.