Címlap Gasztro Tessék, ez le...

Tessék, ez lett Magyarország Tortája idén!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csak fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse és tejcsokoládés bevonat kell hozzá.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizennegyedik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt az augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére. Az idei győztest kedden délelőtt hirdették ki az Országházban.

A zsűri 2020-ban Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria cukrászda cukrászmesterének Curositas fantázianévre hallgató tortáját ítélte a legjobbnak. Így néz ki a finomság:

A torta összetevői: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.

A birsalma az egyetlen olyan gyümölcs, ami nyers állapotban szinte élvezhetetlen. Rafinéria, fantázia, kifinomult érzék és szakmai tudás kell ahhoz, hogy ennek a pompás gyümölcsnek a rejtett ízei előkerüljenek. Ez ebben a tortában tökéletesen sikerült.

(via mindmegette)