Jusztina

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

97 ezret is fizetnének egy köbméter vízért, pedig hét éve nem volt díjemelés Pécsen

/

Pécsen is zajlik az országos, kétévente ismétlődő felmérés a víziközmű-szolgáltatással kapcsolatban. Az ügyfélszolgálati irodában, illetve telefonon és e-mailen zajló felmérés mellett szeptembertől kérdezőbiztosok is járják a várost és a környező településeket, hogy kikérjék a fogyasztók véleményét.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2018 óta gyűjti a lakossági tapasztalatokat a víz- és szennyvízszolgáltatásról. A helyi szolgáltatók közreműködésével a hivatal koordinálja az országos felmérést és hozzá is futnak be az eredmények.

A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. ügyfélszolgálati irodájában és telefonos ügyfélszolgálatán egy-egy naponta változó kérdés zárja az ügyintézést, így a fogyasztók azonnal értékelhetik az ügyfélszolgálati munkát a kihelyezett tableteken, illetve telefonjuk segítségével. Idén eddig csaknem 14 ezer felhasználó minősítette a pécsi szolgáltatót közvetlenül ügyintézés után: a legelégedettebbek az ügyintézők segítőkészségével és szakértelmével voltak a Tettye felhasználói.

Emellett

Hirdetés

október végéig kérdezőbiztosok keresnek fel ötszáz pécsi és környékbeli háztartást, hogy (országosan egységes, előírt kérdőívvel) felmérjék a vízszolgáltatás megítélését: a szolgáltatás minőségével, a leolvasással, számlázással, üzemzavarok elhárításával kapcsolatos fogyasztói véleményekre kíváncsiak.

A kérdezőbiztosok védőmaszkot viselnek, minden esetben megbízólevéllel és igazolvánnyal azonosítják magukat, és adatkezelési nyilatkozatot adnak át a meginterjúvolt felhasználónak. 

Mennyit érne meg Önnek egy liter tiszta ivóvíz?

A legutóbbi, 2018-as komplex kutatás során begyűjtött és összesített felhasználói vélemények alapján a TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. a víziközmű-szolgáltatók közt átlagon felül teljesített például a tervezett vízhiányokról, vagy a vízmérők állagmegóvásáról való tájékoztatás területén, de a leolvasókkal is kiemelten elégedettek voltak az ügyfelek.

Érdekesség, hogy még mindig a személyes ügyintézési csatorna a legkedveltebb, illetve

a pécsiek a kutatás eredménye szerint egy liter egészséges ivóvízért átlagosan 97 forintot fizetnének, vagyis egy köbméter víz 97.000 forintot érne meg nekik. Pécsen az ivóvíz köbméterének díja 2013 óta 432 forint – azaz egy liter biztonságos ivóvíz valójában kevesebbe kerül, mint 50 fillér.

Kapcsolódó hírünk

Távozott Sándor Zsolt, a Tettye Forrásház vezetője.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon

Hirdetés

Előző sztori

Szakadozott felhősáv vonul végig az országon

Következő sztori

Online tanulhatnak sakkozni a pécsi gyerekek is

Legutóbbiak innen: Gazdaság

bool(false)