Címlap Gazdaság A kormány ado...

A kormány adott 370 milliót, mégsem épül munkásszálló Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi városvezetés lemondta az új munkásszálló építését. A kormány 370 millió forinttal támogatta a projektet, de az önkormányzat két év alatt sem kezdte el az építkezést. Bólyban nemrég adtak át egy hasonló beruházást, a 80 személyes szálló már átadása előtt megtelt – számolt be a HírTV.

Évek óta parkol a pécsi önkormányzat számláján az állami támogatás, amelyből munkásszálló épült volna, de a jelenlegi városvezetésnek két év alatt sem sikerült elindítania a beruházást, pedig ha a hivatalba lépésük után nekiálltak volna a megvalósításnak, akkor a szálló már elkészült volna.

Kővári János, az ÖPE képviselője szerint miközben az állam idén tízmilliárd forintot adott Pécsnek gazdaságfejlesztésre, három cég is megjelent a városban telephelyekkel, mégsem sikerült egy megnyert pályázatot megvalósítani, pusztán azért, mert az önkormányzat nem tette hozzá a szükséges önrészt – pedig a munkásszálló nagyban hozzájárult volna a gazdaságfejlesztéshez.

Csizmadia Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-frakciójának vezetője szerint a város nem vette komolyan a beruházást, pedig az új munkahelyeket teremtett volna.