Átadták a Déli Ipari Park vadi új, 4500 négyzetméteres csarnoképületét

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az előző városvezetés évekkel ezelőtt elkezdte a Pécs ipari területeit fejleszteni, hogy befektetőket vonzzon a városba. szerint alakítsa ki. Ennek eredményeként a Déli Ipari Parkban EU-s forrásból alakítottak ki egy 4500 négyzetméteres csarnoképületet és a hozzá tartozó parkolókat. Július 22-én tartották a bérbeadási ceremóniát a Déli Ipari Park elkészült munkacsarnokában.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere az eseményen elmondta, hogy Pécs egyik sarokpontja a város ipari területeinek a fejlesztése, illetve ezen területek befektetői igények szerinti alakítása. Hozzátette: a város előző önkormányzata kezdte el a rendelkezésre álló ipari területek fejlesztését, amelyeket első sorban két európai uniós pályázat keretein belül sikerült megvalósítani.

A kettő pályázat közül az egyiken összesen több mint 985 millió forint támogatást nyert a város, amiből a Déli Ipari Parkban található, a város által birtokolt területek közművesítése és fejlesztése valósult meg – mindez a befektetők igényei szerint.

A másik pályázat keretében valósulhatott meg a július 22-én átadott munkacsarnok, több mint 1 milliárd forintos támogatásból valósult meg. A fejlesztés keretein belül egy kéthektáros területen mintegy 4500 négyzetméteres raktárépületet, két kamiondokkolót, parkolót, egy kétszintes szociális blokkot és a hozzá tartozó irodákat hoztak létre – mondta el Péterffy Attila.

A területhez hozzátartozik még az energiaellátásért felelős trafóház és egy tartalék terület, ami további bővítésekre és fejlesztésekre alkalmas. A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat célja nem csupán az ipari területek előkészítése, hanem azoknak értékesítése és bérbeadása is.

A most elkészült csarnokot és hozzátartozó területeit a pécsi Matro KFT – meghatározó autóipari beszállítója vette bérbe a várostól.

Kleisz Zoltán, a Matro Kft. tulajdonos ügyvezetője elmondta, hogy a cég közel harminc éves pályafutása alatt csak Pécsen van jelen és szorosan kötődnek a városhoz. Az elmúlt tíz évben a cég a fejlesztések és bővítések mellett 200 munkahelyet tudtak ennek köszönhetően létrehozni. Korábbi telephelyüket folyamatosan fejlesztették az évtizedek során, azonban ahhoz hogy hasonló ütemben tudjanak fejlődni további területekre és munkaerőre van szükségük.

Alapvetően három tényezőre van szükségünk: munkaerőre, gyártóeszközre és gyártó területre. Ezért számunkra nagyon fontos volt a sikeres együttműködés a várossal

– mondta el Kleisz Zoltán

A jövő szempontjából rendkívüli lehetőségnek és sikernek könyvelte el a várossal való együttműködést, ugyanis a következő néhány évre így lesz elegendő gyártó területük.

A sajtótájékoztatót élőben is közvetítette a Pécs Aktuál, amit itt tud megnézni:

Előző sztori

Fogjunk össze újra és mentsük meg Mimózát!

Következő sztori

Kirúgták az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1