Kirúgták az Index főszerkesztőjét, Dull Szabolcsot

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bodolai László, a Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki a munkáltatói jogok gyakorlója az Indexben, szerdán felmondott az Index főszerkesztőjének, Dull Szabolcsnak - olvasható a lapban.

“Az utóbbi napok megmutatták, hogy a főszerkesztőnek nem volt módja a piaci helyzetet kedvezőtlenül befolyásoló  belső folyamatokat megállítani vagy kontrollálni,  ezért döntöttem a menesztéséről” – indokolta döntését az elnök.

A közleményben az is szerepel, hogy Bodolai levelet írt a szerkesztőségnek, amiben jelezte, hogy

a lap függetlensége nincs és nem vot veszélyben, „jelenleg egy belső aggódás által generált bizonytalanság gazdasági hatása a legnagyobb veszély, ami a lapra leselkedik.”   

Bodolai emellett bejelentette, hogy felkérte az Index vezérigazgatói pozíciójára Szombathy Pált, az igazgatótanács egyik tagját, aki elfogadta a felkérést. Az Index igazgatótanácsába bekerült új emberként Sztankóczy András.

Nem véletlenül érezte az Index szerkesztősége veszélyben magát, és nem véletlenül döntöttem úgy, hogy átállítom a szabadságunkat jelző barométert. Mindvégig az Index szerkesztőségének érdekeit tartottam szem előtt, ahogy ez főszerkesztőként kötelességem is volt. Az elmúlt hetek eseményei még jobban meggyőztek arról, hogy Magyarországnak szüksége van egy olyan lapra, ahol nem lopakodó külső erők határoznak arról, mi kerüljön az újságba és kik csinálják azt az újságot. Ahol az egyetlen cél az olvasók tájékoztatása. Ahol nincs felső, kiismerhetetlen politikai vagy gazdasági akarat. Ahol szabadon, függetlenül lehet dolgozni.

– írta a szerkesztőségnek eljuttattott közleményében Dull Szabolcs.

Előző sztori

Átadták a Déli Ipari Park vadi új, 4500 négyzetméteres csarnoképületét

Következő sztori

Ez lesz a vasöklű Mike Tyson nagy visszatérése?

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1