Címlap Sport Ez lesz a vas...

Ez lesz a vasöklű Mike Tyson nagy visszatérése?

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A volt nehézsúlyú profi bokszvilágbajnok Mike Tyson várhatóan a korábban öt súlycsoportban is vb-övet szerző Roy Jones ellen lép szorítóba szeptemberben.

A Box legenda, Michael Gerard „Iron Mike” Tyson 54 esztendősen kíván szembeszállni az 51 éves honfitársával, Roy Levesta Jones Juniorral, aki nem mellesleg orosz állampolgár is egyben. A titánok közötti összecsapás nyélbe ütéséről a moszkvai Szport Ekszpressznek nyilatkozták az utóbbiakat:

„Mike igazi legenda, aki engem választott ellenfélnek, a kihívásra pedig nem mondhattam nemet. Már nem terveztem visszatérést, s újabb ringfellépést, de ilyen lehetőséget elmulasztani egyenesen őrültség lett volna” – mondta az orosz sportújságnak Jones.

A két veterán klasszis meccsét nyolcmenetesre tervezik, és valahol az Egyesült Államokban bonyolítják le a tervek szerint szeptemberben. Pályafutásuk során egyszer közel jártak ahhoz, hogy megütközzenek a ringben, de akkor semmi sem lett mérkőzésükből.

A visszatérését áprilisban bejelentő Tyson, aki 2005-ben bokszolt utoljára, profiként ötven győzelmet aratott, és hatszor maradt alul. A karrierjét 2018-ban befejező Jones a hivatásosok között 66-szor nyert, és kilenc vereséget szenvedett.

Iron Mike Tyson áprilisban jelentette be, hogy visszatér a ringbe, azelőtt 2005-ben bokszolt utoljára. Profi karrierje során ötven győzelmet aratott és mindössze hatszor maradt alul. Roy Jones 2018-ban akasztotta szögre bokszkesztyűjét, hivatsás bokszolóként 66-szor nyert és kilencszer vesztett csupán.