Hárommilliárd forintos kölcsönt kapott Tiborcz István cége a nehéz helyzetbe került cégeknek szánt állami hitelből

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hárommilliárd forint kedvezményes hitelt vehetett fel a Magyar Nemzeti Bank NHP Hajrá néven meghirdetett programjában Orbán Viktor miniszterelnök vejének, Tiborcz Istvánnak a cége a BDPST Zrt. – derül ki a Direkt 36 cikkéből, amit az Index szemlézett.

Az NHP Hajrát a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került mikro-, kis- és középvállakozásoknak hirdették meg, a BDPST Zrt. pedig annak ellenére minősül középvállalkozásnak, hogy a Forbes 2020-as listáján  a 60. legértékesebb magyar tulajdonú cég lett. 

Egy tavaly májusi hír szerint Tiborcz István 2,3 milliárd forintos osztalékot vett ki a BDPST Zrt.-ből a cég 2019-ben elért 4,8 milliárd forintos rekordprofit után.

A 3,025 milliárd forintos kedvezményes MNB-s hitelt a BDPST Zrt. egy korábban a Budapest Banktól 2019-ben felvett hasonló nagyságú, 2,99 milliárd forintos hitelt váltott ki a Szabadság téren fekvő Adria-palota felújításához – írja a lap. Ez azt jelenti, hogy változó kamat helyett most fixet kell fizetnie.

(via Index)

Előző sztori

Lebontják a hidat a Tettyén, már le is zárták

Következő sztori

Újabb 30 milliárdot kapnak fejlesztésre a magyar vállalkozások!

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1