Lebontják a hidat a Tettyén, már le is zárták

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy időre megszűnik a gyalogosforgalom a Tettye és a Havihegy között. Elbontják a fából készült sétányt, ezért a gyalogosoknak és sportolóknak a következő két hónapban az úton alakítottak ki egy sávot. A munkálatokkal előreláthatólag nyárra készül el a Biokom. 

Csaknem 700 elemből áll a tettyei fahíd, ennek egy része vált veszélyessé

Tíz évig bírta

Elkezdték levágni a Tettyét a Haviheggyel összekötő fahíd elemeit. A vörös fenyőből készült deszkák 10 év alatt tönkrementek. Felújítani sem lehet, csak levágni, mert az 5 centiméter vastag fa deszkákat a készítéskor facsavarokkal és szilikonnal rögzítették.

A deszkákat ezért két oldalukon fűrésszel kell levágni, ebből összesen 650 darab van. Hétfő kezdték el a fűrészelést, egy nap alatt alig 40-50 darabot tudtak leszedni, ezért a teljes munka egy-két hétig is elhúzódhat.

A faanyag egy része jó állapotban volt

A 200 méter hosszú kereszttartó gerendák viszont életveszélyesek, azok szinte teljesen elrohadtak.

Hétfő

A felújítás nyárig biztosan eltart,

addig a gyalogosok számára egy külön sávot különítettek el a Havihegyi úton, ahol 30 km/h-s korlátozást vezettek be a járműforgalom számára.

Előző sztori

Élettársát bántalmazta egy agresszív férfi Hobolon

Következő sztori

Hárommilliárd forintos kölcsönt kapott Tiborcz István cége a nehéz helyzetbe került cégeknek szánt állami hitelből

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1