Címlap Politika Nyomozás indu...

Nyomozás indul a 2015-ös pécsi lámpacserék miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hűtlen kezelés miatt tett feljelentést Mellár Tamás az ügyben, az ORFK a Készenléti Rendőrséget bízta meg az üggyel.

Közösségi oldalán számolt be arról Mellár Tamás, hogy nyomozás indul az elhíresült pécsi lámpacserék ügyében, amit 2015-ben az Elios végezhetett el.

A politikus azt írta, tavaly közadatigénylésben kérte ki a 2015-ös pécsi közvilágítás-korszerűsítés dokumentumait, mert érdekelte, miként nyerte el a közel egymilliárdos megbízást az Elios.

A nagy terjedelmű anyag feldolgozását követően, idén januárban hűtlen kezelés bűntett bűncselekmény gyanúja miatt feljelentést tettem a megyei rendőr-főkapitányságon az Elios-ügyben. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a megyei rendőr-főkapitányságra vonatkozó kizárási indítványt terjesztett elő az elfogultság látszatát is elkerülendő, mivel Pécs Megyei Jogú Város önkormányzatával beosztásából eredően munkakapcsolatban van. Az Országos Rendőr-főkapitányság az indítványnak helyt adott, és az eljárást – az elkövetés körülményeire tekintettel – a Készenléti Rendőrség hatáskörébe utalta

– magyarázta Mellár. Hozzátette: érdeklődéssel várja, hogy mi lesz a nyomozás eredménye.

Az Elios – az ügylet idején – Tiborcz Istvánhoz kötődött, aki a miniszterelnök veje. A közvilágítás korszerűsítését vizsgálta az OLAF, az Európai Unió csaláselleni hivatala is, igaz, a pécsit nem. Az Elios-ügyben az első feljelentés 2014-ben született itthon. A rendőrség 2015 márciusában négy közbeszerzés kapcsán nyomozást indított a céggel szemben, de nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, ézért 2016-ban lezárták a nyomozást.