Címlap Gazdaság Idén elkészül...

Idén elkészül a különleges luxusszálloda Pogányban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról a Pécs Aktuál beszámolt, tavaly elkezdődött a Pogány külterületére álmodott 92 szobás, négycsillagos Relax Hotel építése.

A Hotel Relax építése 2021 tavaszán kezdődött meg az MPHH Hotel Invest Kft. megbízásából a B Build & Trade Kft. munkájával. A 92 szobás **** superior besorolású wellness hotel engedélyezési és kiviteli tervdokumentációt a KÖZTI Zrt. készítette.

A Magyar Építők beszámolója szerint a szállodafejlesztés helyszíne egy 22 hektáros, páratlan fekvésű terület Pécs mellett, Pogány külterületén. A kapacitáshoz és a természeti adottságokhoz igazodva a tervezés alapja egy völgybe igazított wellnesshotel. Az épület tömege a völgyfalra simuló ív, melyekhez merőlegesen kapcsolódnak a dombra ültetett lépcsőző teraszok.

A hotel ötszintes, jellemzően oldalfolyosós elrendezésű, négy dilatációs egységre és három tűzszakaszra bontott, extenzív zöldtetővel takart, lapostetős épület, amelyet mélyalapozással – CFA cölöpökkel – terveztek meg. A mélyalapozás 2021 nyarán fejeződött be, ezt követően kezdődtek a szerkezetépítési munkák.

Az épület függőleges teherhordó szerkezete monolit vasbeton falakból és oszlopokból, míg vízszintes teherhordó szerkezete pontokon és vonal mentén megtámasztott monolit vasbeton síklemez födémekből áll.

A homlokzat előtt húzódó erkélyek függőleges terhekre önhordóak, a szobákat elválasztó vonalban készülő zártszelvény oszlopokra támaszkodnak. Az erkélysáv stabilitásának biztosítása érdekében a lemezek szintenként a főépülethez kapcsolódnak.

Készül az épületgépészet és a villamosság, valamint az uszodagépészet

A szerkezetépítés ezekben a napokban fejeződik be, ezzel párhuzamosan készül az épületgépészet és a villamosság, valamint az uszodagépészet

– közölte Turnár Árpád főmérnök, projektvezető. Emellett folyamatban van a végleges tereprendezés, a parkolók és a közlekedési utak építése, továbbá a közműépítések is terv szerint haladnak.

Ezt követően augusztus végén kezdődik meg a medencetestek helyszíni beépítése. A projekt befejezése az idei év végére várható.

(Forrás: magyarepitok.hu)