Címlap Gazdaság Leütötte az U...

Leütötte az USA-t a járvány: tömegek állnak sorba az ételért!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járvány kitörése óta több mint 22 millió amerikai vesztette el a munkáját, de a munkanélküliség még áprilisban elérheti akár a 20 százalékot is, amire nem volt példa az 1929–1933-as nagy gazdasági világválság óta - szedte össze az Index a MotherJones alapján.

Szerte az Egyesült Államokban hol tömegekben, hol hosszú, kígyózó sorokban állnak az elszegényedett amerikaiak a élelmiszersegélyért.

In this April 1, 2020, photo, cars line up at a drive-thru food pantry at Woodland Mall in Grand Rapids, Mich. The National Guard helped distribute the food at the site, which was run by Feeding America West Michigan. The pantry is one of many set up after the coronavirus arrived in Michigan. (Neil Blake/The Grand Rapids Press via AP)

Az elmúlt négy hét alatt, a járvány kitörése óta több mint 22 millió amerikai vesztette el a munkáját – ők a legtöbb államban kocsival, a gyorséttermeknél ismert drive thru rendszerben vehetik át a járvány alatt az élelmiszersegélyt – írja a lap.

Volt olyan élelmiszerbank San Antonióban, ahol egyszerre 10 ezer autósból álló sor alakult ki.

Az elmúlt hetekben munkanélkülivé váló 22 millió amerikaiból legalább 12 millió ember kap segélyt. Egyes közgazdászok szerint az amerikai munkanélküliség még áprilisban elérheti akár a 20 százalékot is, amire nem volt példa az 1929–1933-as nagy gazdasági világválság óta, a 2008–2009-es válság alatt is csak 10 százalék körül alakult a maximum.

További döbbenetesen szomorú képekért IDE KELL kattintani.