Címlap Gazdaság Pécs: negyedm...

Pécs: negyedmillióval kereshet többet havonta a szemétszállítók új vezetője, mint elődje

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fizetésükkel elégedetlen pécsi szemétszállítók váratlan csütörtöki sztrájkja miatt megnéztük, milyen változások történtek az elmúlt pár hétben a Biokom alá tartozó Dél-Kom Kft-ben. Ez az a városi cég, amely egyebek mellett a szemétszállításért is felel.

Pár hete megírtuk, hogy furcsa körülmények között cserélt cégvezetőt a társaság.

Az új vezető, Skutnik Tibor pedig biztosan nem ismeretlen Péterffy Attila számára, hiszen egy időben dolgoztak a pécsi Hőerőműben.

A kép nagyítható kattintásra. (Forrás: Délkom Kft.)

Bár a Dél-Komhoz eljuttattunk közérdekű adatigénylést, új szintre lépve erre semmilyen formában nem reagáltak, emiatt további jogi lépésekre kényszerültünk.

Megszereztük azonban az év elején esedékes, és a most szeptember elsejétől hatályos, vagyis már a cégvezetőváltás utáni vezetői listát, illetve fizetéseket.

Ez alapján jól látható, hogy az új cégvezető havonta több mint negyedmillió forinttal kereshet többet, mint elődje, és ez még csak az alapfizetése.

A korábbi cégvezető, Mayer Edit ennél lényegesen kevesebb juttatásban részesült:

Hogy mi indokolja a több mint negyedmillióval magasabb alapfizetést, az egyelőre kérdéses. Rákérdezünk erre újra, ha kapunk válaszokat, beszámolunk róla.