Pécs csatlakozna az Amerikai Kereskedelmi Kamarához

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Amerikai Kereskedelmi Kamarába történő belépés eredményeként a városvezetés több tapasztalatot szerezve, könnyebben, nemzetközi szinten is be tudja mutatni a Pécs által nyújtott befektetési opciókat a kamara megannyi hazai és külföldi tagja számára - jelentette be az alpolgármester az önkormányzat saját lapjában. 

Az 1989-es alapítása óta az ország versenyképességének javításáért dolgozó, pénzügyileg független Amerikai Kereskedelmi Kamara tagjai között a legnagyobb hazai vállalatok is megtalálhatók – írják.

Ruzsa Csaba szerint – az eddig nem túl ismert – gazdaságfejlesztési főosztály folyamatosan térképezi fel azokat az országokat, ahonnan befektetők érkezhetnek Pécsre, az élen pedig a német és az angolszász országok állnak. Ebben a folyamatban nagy segítség lehet az AmChamhoz történő csatlakozás.

-Azért, hogy Pécs kapcsolatba kerülhessen, tárgyalhasson a potenciális külföldi befektetőkkel, sok más ország városaihoz hasonlóan

jelen kell lennie és tagságot kell szereznie az ezeket a befektetőket képviselő nagyobb szervezetekben. Így a város könnyebben meg tudja jeleníteni, be tudja mutatni számukra a helyi befektetési lehetőségeket.

A német és az amerikai területen is a legjelentősebb ilyen szervezet az Amerikai Kereskedelmi Kamara – mondta az alpolgármester.

Az éves tagsági díj befizetését – hogy ez mennyi, azt nem árulta el Ruzsa – követően a város többek között részt vehet különböző nemzetközi vállalati rendezvényeken, amelyeken prezentálni tudják a Pécs által nyújtott befektetési opciókat az Amerikai Kereskedelmi Kamara megannyi hazai és külföldi tagja számára – tette hozzá.

Hirdetés
Előző sztori

Gang Bang parti Brüsszelben: Szájer József az orgián!

Következő sztori

“Ki és miért döntött úgy, hogy ezt a bulit, és ott Szájert, ‘meg kell ütni'”?

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1