Címlap Gazdaság Véget venne a...

Véget venne az EU a „rezsicsökkentésnek” és az árstopoknak Magyarországon

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Piaci árakat kellene fizetniük a magyaroknak is, mint mindenkinek az unióban.

A brüsszeli bürokrácia és az Európai Bizottság elnöke „célkeresztre tűzte” a magyar rezsicsökkentést, így próbálják „olyan helyzetbe zsarolni” az országot, hogy a hatósági árak helyett a piaci árakat kelljen fizetni, ami a magyar lakosságnak „elfogadhatatlan terhet jelentene”

– jelentette ki a miniszterelnök politikai igazgatója a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Orbán Balázs elmondta, született egy brüsszeli dokumentum, amely egyértelműen azt várja el a kormánytól különböző támogatásokért, részben uniós forrásokért cserébe, hogy változtasson a hatósági áras rendszeren.

Hozzátette, megpróbálják elmagyarázni azt, hogy ez miért nem elfogadható, a rendszer fenntartása miért nagyon fontos a magyar középosztály, a magyar családok és a nyugdíjasok számára.

A rezsicsökkentés eltörlése beláthatatlan következményekkel járna, hiszen uniós összehasonlításban Magyarországon a legalacsonyabbak a villamosenergia- és földgázárak a rezsicsökkentés politikájának köszönhetően

– Orbán Balázs szerint.

A háború és az elhibázott szankciók az egekbe emelték az energiaárakat, és ez az unió minden országban látszódik a lakossági oldalon is, vagyis a lakosoknak kell megfizetniük az áremelkedést – szögezte le. Megjegyezte: több ország is próbálkozott költségcsökkentő programokkal, de egyik sem olyan hatékony, mint a magyar rezsicsökkentés.

Aki szeretné meghallgatni Orbán Balázs mondatait, az IDE kattintva megteheti 07:30:40-től.