Címlap Hírek A Megasztárho...

A Megasztárhoz hasonlították a pécsi cégvezető kiválasztását a Városházán!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Állítólag egész Magyarországon nem talált olyan „tökéletes” szakembert a pécsi városvezetés, aki igazán alkalmas lenne, hogy elvezesse a „stratégiai” Tüke Busz Zrt.-t. Pedig „közel” 22 pályázat érkezett be – közölte Ruzsa Csaba. Végül a szakmai bírólóbizottság javaslatára eredménytelennek nyilvánították a pályázatot – egy hónappal ezelőtt. Ezt követően

hosszas gondolkodás, elemzés és időigényes folyamatok után minden maradt a régiben: Bánkuti István volt autókereskedő vezetheti továbbra is a város egyik legfontosabb cégét, amely felel a közösségi közlekedésért.

A polgármester szerint ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy Bánkuti nyílt levélben támadta be Mellár Tamást, miután a Mindenki Pécsért elindította Péterffy Attila kizárását a szervezetből.

Megasztár

Az ellenzék kifogásolta, hogy miért nem indítottak el újabb pályázatot, miért nem kerestek tovább egy megfelelő szakembert a Tüke Busz élére; illetve érdekelte volna őket, hogy mi volt a gond a jelentkezőkkel, akiket állítólag személyesen is meghallgattak. Ez nem derült ki, de volt egy érdekes érvelés a vita során. A Jobbik egyik képviselője, Fürj Csaba ugyanis a Megasztárhoz hasonlította a Tüke Busz vezetőjének kiválasztását. Szerinte sokan azt hitték, tudnak énekelni, de nem tudnak.

Az ellenzék számon próbálta kérni azt is, erősen célozva Bánkuti Istvánra, hogy

miért nem olyan cégvezetőt keresnek, akinek van közlekedésmérnöki, vagy valamilyen szakirányú végzettsége? Az alpolgármester szerint ez „szűkítő tényező” lett volna, még kevesebb jelentkezőt eredményezve.

Ruzsa Csaba ezen érveit csalódott fejrázások kísérték a Közgyűlésben.

Istenre esküdtek, kaphatnak anyagot

Az ellenzéki képviselők kifogásolták, hogy nem láthatták sem a szakmai bizottság anyagait, érveit, amelyek alapján elkaszálták a pályázatot és a pályázókat; sem a pályázók anyagait, akik a Tüke Busz vezetőjének jelentkeztek, de elbuktak a „Megasztár zsűrijében”. Miután Berényi Zoltán képviselő Istenre megesküdött, hogy ő is titokban tartja a részleteket, biztosította a városvezetés, hogy megkaphatja az anyagokat.