Címlap Hírek Adatbázis-épí...

Adatbázis-építésként van, egyébként nincs igazán értelme Mellár Tamás „stadionos” szavaztatásának!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bevethető, a pártot támogató aktivistákat és szimpatizánsokat keresnek inkább - található meg a szavazólapon. Ráadásul változtatni ugyanis már semmiben nem lehet; és még Pécs polgármestere is támogatja az új focipálya építését.

„Épüljön-e Pécsett új labdarúgó-stadion?” kérdéssel indított szavazást Mellár Tamás, illetve a Párbeszéd Pécsett. Bár az egyik, városvezetéshez közelálló propilap azt sejteti, hogy Mellárék akciója mögött egy „csörte” áll Mellár és Péterffy között, hiszen a polgármester maga is támogatja a pécsi stadiont, ezt semmi nem erősíti meg.

A meglehetősen elkésett és idejét múltnak tűnő akció pedig legkevésbé a pécsiek véleményéről szólhat, mint inkább arról, hogy a párt adatbázist építene és szimpatizánsokat, aktivistákat gyűjtene.

Ez utóbbi nyílt titok is, hiszen magán a „szavazólapon” is meglehetősen érzékeny adatokat kérnek: nevet, lakcímet, e-mail-címet, telefonszámot, de az egyik rubrika arról is tájékoztat, hogy a szavazó „kifejezetten hozzájárul abból a célból, hogy őt a párt szimpatizánsként is nyilvántartsa, a megadott adatait kezelje„. Közlik azt is, hogy „a párt elektronikus levél útján közpolitikai információkat küldhet, telefonon mozgósítás és kampány céljából megkeresheti” a szavazót.

Az adatkezelési tájékoztatóban is leírják, hogy miről van szó:

Nem szokatlan az ilyen akció

Semmi szokatlan nincs abban, hogy politikai szervezetek adatbázist akarnak létrehozni „hardcore” közönségükből, szimpatizánsaikból, akiket majd aztán a kellő pillanatban, az akkor éppen aktuális cél érdekében bevetnek és mozgósítanak. Ez a gyakorlat nem törvénytelen – megfelelő adatkezelés mellett -, a különféle jogszabályok erre lehetőséget adnak.

Mivel a Párbeszéd stadionos szavaztatása semmit nem tud már megváltoztatni, hónapokat – ha nem éveket – késett, ezért joggal tűnik úgy, hogy csak erős támogatókat szeretnék „listázni”.

Tavaly eldőlt már

A Magyar Közlönyben tavaly ősszel jelent meg a kormányhatározat, amely szerint a kormány

1. elkötelezett a pécsi városi sportinfrastruktúra és sportág-fejlesztési program támogatása mellett;

2. egyetért azzal, hogy Pécsett egy új, 8000 fő befogadására alkalmas, UEFA 4. kategóriájú stadion létesüljön (a továbbiakban: Beruházás);

3. felhívja az emberi erőforrások miniszterét, hogy készítsen előterjesztést a Beruházás előkészítéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről.

A PMFC leendő bázisáról – amire évek óta várnak már – ebben a cikkben írtunk részletesen: