Címlap Arc Bognár: Új el...

Bognár: Új ellenzék kell, amely nemzeti, de halad a korral és nem győlöl!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ahogy azt a két héttel ezelőtti, nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásunk megjósolta: nem szólt bele számottevően az országgyűlési választás pécsi ereményeibe Bognár Szilvia, mégis úgy tűnik: valóban érdemes odafigyelni az önmagát független, baloldalinak mondó politikusra. Az egyik legőszintébb ellenzéki értékelést ugyanis nála olvastuk a vasárnapi eredményekkel – és az újabb Fidesz 2/3-dal – kapcsolatban.

„Tudom, hogy a következő órákban, napokban és ennél tágabb időintervallumokban is elemzések tucatjaival találkozunk majd. Van mit boncolgatni. Az én összegzésem ma ugyanaz, ami alapja volt az indulásomnak: az ellenzéken belül fel kell számolni az ellentmondásokat.

A választási – egyelőre nem végleges – eredmény megmutatta, hogy új ellenzékre van szükség. Valódi, konstruktív ellenzékre, aki nem gyűlöl, hanem segít és a jó célokért nem fél együttműködni. Nemzeti, de halad a korral, alkalmazkodik hozzá és ami érték, arra odafigyel.

Hosszú lesz az út, amelyet be kell járni, de nem lehetetlen és én készen állok. Hiszem azt, hogy egy modern, nemzeti alapú, nyugati irányultságú politika sikert hozhat, ahol nem bal- és jobboldal van, hanem csak mi, emberek, akik magyarok, akik pécsiek” – írta Bognár Szilvia.

A Szocio-gráf reprezentatív kutatásából az világlott ki, hogy érdemes hosszabb távon is figyelni Bognárt, mert igen komoly várospolitikussá nőheti ki magát.

A mostani választáson, annak ellenére, hogy szerinte a baloldali és a jobboldali média is elhallgatta az indulását, szinte nem is kapott médiafelületet, 3% fölötti eredménynél jár, bár abban a körzetben sincs még végleges adat. Ami tény, hogy minimális erőforrás állhatott rendelkezésére a kampányban; lábon járta le a körzetét, mégis a pályán tudott maradni.