Címlap Arc Elbábozta Bog...

Elbábozta Bognár Szilvia, hogy mi a baja a kormánnyal, a baloldali összefogással és a médiával!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Még az egyre inkább szürreális és együgyűségektől sem mentes pécsi politikai térben is szokatlan előadással lépett elő Bognár Szilvia – vagy talán éppen azért. Háromfelvonásos bábelőadásban meséli el, hogy

pont ugyanolyan a baloldali összefogás, mint a fideszes kormány, semmiféle különbség nincs köztük; és mindkét oldal médiája cinikus és kézivezérelt, tolják a pártjaik szekerét.

Elértük a képviselőt, mondott mást is az előadással kapcsolatban, de mielőtt azt ismertetnénk, érdemes megnézni a rövid darabot:

A darab eleje világos: kritizálja a Fidesz-kormányt, fejükre olvasva a visszásságokat; de kritizálja a baloldali összefogást is azért, mert a hatalomért bármire képesek. Vagyis lényegében semmiféle különbség nincs Bognár Szilvia szerint a két tömb között – csak mások az eszközök -, egyetlen éremnek ők csak az oldalai. Végül a „harmadik felvonásban” megjelenik a média is, amely szintén nem ússza meg.

– A baloldali sajtó is teljesen bezárt. Talán feltűnhetett, hogy nem forog a nevem, nem írnak rólam egyáltalán, meg sem kérdeznek, ha hívom őket, nem jönnek. Tehát egy Szabad Pécsnek, az önkormányzat lapjának, vagy egy Bahírnek nem volt ingerenciája arra sem, hogy megkérdezzék, miért indulok el a választáson egyáltalán.

Kifejezetten ügyelnek rá, nehogy szerepeljen a nevem, mert attól félnek, hogy a kedvenc baloldali jelöltjüktől vennék el szavazatokat. Eltorzítják a nyilvánosságot, és ezzel van igazából komoly problémám

– magyarázta Bognár Szilvia, hozzátéve, hogy például a kormányközeli lapok is ugyanezt csinálják Pécsett, csak nekik vélhetően a jobboldali jelöltek a fontosak; ott azért nem szerepel a neve, nehogy Kővári elől vegyen el szavazatot.

Mellár nem hajlandó vitázni, a „média” pedig menekül a riportalany elől

– Amikor volt a napokban az Értelmiségi Klub rendezvénye, Mellár Tamás kijelentette, hogy velem nem hajlandó vitázni, beszélgetni, mert neki csak egyetlen jelölt az ellenfele. Majd fogta magát és kiment. Abban a pillanatban felállt a teljes baloldali média és kivonultak vele együtt, szinte csettintésre, ott véget is ért a „tudósítás” – mesélte Bognár Szilvia.

Hozzátette,

rendkívül zavarja, hogy pontosan ugyanazt a módszert alkalmazza a balliberális média, mint amiért kiabál Orbánra, a miniszterekre és a kormányra. Házi újságírók vannak, akik házi kérdéseket tesznek csak fel

– részletezte Bognár Szilvia itt is egyenlőségjelet téve a bal- és jobboldali pártokhoz köthető médiumok között. (Talán nem alaptalanul.)

Próbál kitűnni

Bognár Szilvia azt mondta, ez a videója is arról szól, hogy próbál, sőt kénytelen kitűnni a szürkeségből, és egyszerűen nincs más módszere egyelőre, mint az ilyen és ehhez hasonló akciók, ugyanis a média nagy része semmibe veszi pártérdekből, egyszerűen megpróbálják elhallgatni, hogy van, létezik és mást képvisel baloldalról, mint a hatpárti összefogás.

Van okuk az aggodalomra – hosszabb távon

A Pécs Aktuál megrendelésére a sok évtizedes múlttal és szakértelemmel rendelkező Szocio-Gráf Piac- és Közvélemény-kutató Intézet végzett reprezentatív közvélemény-kutatást Baranya 1 és Baranya 2 választókerületében. A kutatók szerint

RENDKÍVÜL KIÉLEZETT VERSENY VAN MELLÁR TAMÁS ÉS KŐVÁRI JÁNOS KÖZÖTT,

Bognár Szilvia pedig komoly meglepetést okozhat mindkettőnek áprilisban; hosszú távon pedig egészen biztosan, ha politikai szereplő marad. Annak ellenére ugyanis, hogy alig látszik a nyilvánosságban, már igen komoly számokat produkált.