Burgenlandban Covid-lottóval motiválják a lakosságot

/
Healthcare cure concept with a hand in blue medical gloves holding Coronavirus, Covid 19 virus, vaccine vial

Érdekes megoldással próbálkozik Ausztria legkeletibb tartománya, Burgenland annak érdekében, hogy mielőbb elérje a 80 százalékos átoltottságot: Covid-lottót indítottak.

Szokatlan ösztönzési formát találtak ki a Magyarországgal is határos Burgenlandban arra, hogy minél előbb minél többen be legyen oltva koronavírus ellen. Annak érdekében, hogy elérjék a 80 százalékos átoltottságot, Hans Peter Doskozil, a tartomány vezetője bejelentette, hogy:

Covid-lottóval motiválják a lakosságot.

A Covid-lottón bárki részt vehet, akinek az állandó lakhelye a tartományban van és korábban már beolttatta magát, vagy ha még nem tette, egy hónapon belül felveszi legalább a vakcina első adagját és regisztrál a nyereményjátékra. Az összesen ezer díjat

– köztük autókat és elektromos kerékpárokat –

csak akkor sorsolják ki, ha a kitűzött időpontig, november 11-ig sikerül ezt elérni. A díjakat nem szponzorok által finanszírozzák, hanem közpénzből.

A világon közel 224 millió ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 millió 616 ezer 325 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. A betegségnek az Egyesült Államokban van a legtöbb fertőzöttje, közel 41 millió, a halálos áldozatok száma pedig 658 ezer.

Fotó: MTI

Előző sztori

Indul az őszi lomtalanítás Komlón!

Következő sztori

Olyan öltönyöket akart készíteni, amilyeneket James Bond viselt – szakmájának egyik utolsó mestere Gangel Benjámin

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1