Erős, nemzetközi, illetve cseh söröktől uralt mezőnyben, több mint 1400 termék közül választottak negyedik legjobbnak egy magyar búzasört, amely saját kategóriájában a legkedveltebb külföldi búzasörnek bizonyult a České Budějoviceben rendezett Arany Sörpecsét versenyen – számolt be az Origo.hu.
271 sörfőzde 1400-nál több terméke, 38 kategóriában versengett a 31. alkalommal megrendezett Arany Sörpecsét (Gold Brewer’s Seal) versenyen Csehországban.
A ZSŰRI ÉRTÉKELÉSE SZERINT A PÉCSI PRÉMIUM BÚZA EZÜSTÉRMET SZERZETT A BÚZASÖRÖK MEZŐNYÉBEN, MAJD A VALAMENNYI KATEGÓRIA ELSŐ HÁROM HELYEZETTJE KÖZÖTT RENDEZETT VERSENYEN A LEGJOBB KÜLFÖLDI SÖRKÉNT LETT NEGYEDIK, ÉS KAPOTT KÜLÖNDÍJAT.
A Pécsi Prémium Búza, amely a Beerporn.hu sörmagazin szeptemberi búzasör vaktesztjén is a legjobbnak bizonyult, Koren Dániel, a Pécsi Sörfőzde sörmestere szerint egyebek mellett a főzde által alkalmazott nyílt kádas erjesztésnek köszönheti sikereit. A pécsi tapasztalatok azt mutatják, hogy a nyílt kádas erjesztés során markánsabb ízek és aromák tudnak keletkezni, komplexebb ízvilágú lesz a végeredmény, amely kifejezetten jól áll a bajor típusú búzasörnek – magyarázta.
A PÉCSI PRÉMIUM BÚZA RECEPTJÉNEK FEJLESZTÉSÉBEN NÉHÁNY ÉVVEL EZELŐTT A SZENT ISTVÁN EGYETEM SÖR- ÉS SZESZIPARI TANSZÉKE IS RÉSZT VETT
Hegyesné Dr. Vecseri Beáta vezetésével, aki azóta a Pécsi Sörfőzde kutatási és fejlesztési igazgatója, illetve a tanszék hallgatójaként Koren Dániel is közreműködött benne, aki immár sörfőzőmesterként irányítja a termelést Pécsen.
A búzasörrel kapcsolatban a sörmester elmondta, az elmúlt időszakban csak apró változtatások történtek a sör receptjében, amelyeket az érzékszervi bírálatok és a fogyasztói visszajelzések alapján tettek. A közelmúlt elismerései azt mutatják, hogy jó irányban történtek a módosítások, és a csehországi versenyen a Pécsi Sörfőzde magas minőségre való törekvésének eredményei nyertek visszaigazolást – hangsúlyozta a sörmester a Beerporn.hu közleményében.