Címlap Balhé Eljárást indí...

Eljárást indított a rendőrség a pécsi, spontán útlezárós kormányellenes tüntetés miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kormányellenes tüntetést tartottak Pécsett, a demonstráció azonban nem várt fordulatot vett. Erről csütörtökön élőben is tudósítottunk, folyamatosan. Hogy pontosan mi is történt, azt ebben a cikkben gyűjtöttük össze, videókkal is.

A Pécs Aktuál most megtudta,

a rendőrség eljárást indított, mert engedély nélkül kezdett mentelni a tömeg – látszólag teljesen céltalanul és ötletszerűen egyébként (erről tudósítottunk is csütörtökön) – akadályozva és megakasztva ezzel a fő közlekedési útvonalak forgalmát.

A Kossuth téren csütörtök 17 órától 18 óra 30 percig lett volna bejelentett és engedélyezett demonstráció. Az esemény azonban idő előtt véget ért, majd a tüntetők, állítólag spontánul szerveződve, elhagyták a teret, és elindultak a Rákóczi út irányába – a demonstráción megjelent biciklisfutárok felhívására.

Bár egyik azt mondta – lapunknak is, hogy spontán ötletről van szó, miszerint induljanak el a Rákóczi, majd a 6-os főutat, illetve a Kórház téri kereszteződéseket elállva és lezárva; a későbbiekben az egyik futár táskájából előkerült egy hangosbemondó is.

„A bejelentett gyűlést követően gyülekezési joggal visszaélés miatt három, szervezői magatartást tanúsító emberrel szemben indított szabálysértési eljárást a rendőrség”

– tudta meg a Pécs Aktuál a nyomozóhatóságól.

Hogy pontosan mire számíthatnak a szervezők, milyen szankcióra, az kérdéses. Hivatalosan annyit lehet tudni, hogy „a rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezési jog gyakorlását, ugyanakkor a szükségesség és arányosság elvét betartva intézkedik a jogsértések elkövetőivel szemben”.