Címlap Baranya ELKEZDTÉK! Ép...

ELKEZDTÉK! Épül az új tűzoltólaktanya Pécsett, gyorsabban kiérnek majd a lánglovagok

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Már az alapokat ássák az Expo Center mellett. Ide épül Pécs második tűzoltólaktanyája, ami 1600 négyzetméteres és háromszintes lesz. Innen aztán még gyorsabban kiérnek majd az uránvárosi és kertvárosi káresetekhez a tűzoltók. 

Egykor kiskertek voltak, most Pécs legújabb laktanyája épül az Expo mellett, a felüljáróhoz közel

Közel száz dolgozót kell befogadnia

Sokáig úgy volt, hogy a műjégpálya mellé épül, az alapok kiásásával azonban biztos a helye: hamarosan az Expo Center mellől is indulhatnak a tűzoltók. Az új laktanyájuk nem lesz kicsi, 86 dolgozó befogadására lesz alkalmas.

Gyorsabban mentenek majd életet

A legsűrűbben lakott városrészhez, azaz a Kertvároshoz közel épülő laktanyában még magasból mentő (létrás) szerkocsi is lesz, ami mellett négy gépjárműfecskendő és négy személygépkocsi kap helyet.

Az Engel Jánoson is épül laktanya, megkezdték ott is a munkát

Pécsett nemcsak itt, hanem a másik laktanyánál is lesz fejlesztés.

  • Az Engel János úton a meglévő épületet részben elbontják és átalakítják, illetve a régi mellett egy új laktanyaépületet is épít a Falcon Global Zrt., a Professional Marketing Manager Kft. és az Octopus Invest Szolgáltató Kft.
  • A Tüzér utcában pedig zöldmezős beruházásban jön létre a teljesen új épület, aminek kivitelezője a Merkbau Zrt.

A két beruházás több mint 4 milliárd forintból valósul meg.

Pécsett egy időben két tűzoltóság üzemel majd!

A fejlesztés célja két olyan épület kialakítása, amelyek a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság, a pécsi katasztrófavédelmi kirendeltség és egy hivatásos tűzoltóság egyidejű működését teszik lehetővé.

– írta a magyarepitok.hu.

A beruházás további célja, hogy a katasztrófavédelem tűzoltóegységei az eddiginél gyorsabban tudjanak a káreseményhez vonulni, ami hozzájárul a katasztrófavédelmi intézményrendszer hatékonyságának növeléséhez,

így csökkenthető a keletkező károk mértéke és nő a lakosság biztonsága.