Címlap Hírek Ez a pécsi sr...

Ez a pécsi srác 4 nap alatt 7 kilométer magasra futott fel

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

De ez mind semmi! A pécsi Nedjalkov Balázs amatőrként vett részt a világ legjobbjai között a Dél-Tirolban megrendezett versenyen. És dobogóra is állhatott, méghozzá minden nap. 

Négy nap alatt négy futóversenyt kellett teljesítenie a pécsi Nedjalkov Balázsnak a Salamon 4trails elnevezésű hegyi futóversenyen.

– Magyarországról ketten érkeztünk a versenyre. Sár Cecília szintén pécsiként vett részt a megmérettetésen – mondta Nedjalkov Balázs.

Felkészülés a Mecsekben

– Erre a versenyre hónapokig kell tréningezni, amelynek egy részét a Mecsekben végeztem – részletezte Balázs, aki nemrég 24 órán keresztül „körözött” Tettye és a Misina tető között.

Összesen 106 kilométert futott és 7 kilométer magasra „menetelt fel”

– Ez a verseny olyan, mint a Tour de France. Itt napi szakaszok vannak. Négy napon keresztül négy versenyt kellett teljesíteni – vázolta az amatőr sportoló.

1. szakasz: 25 km – 1980 méter – 3. helyezés

2. szakasz: 25.5 km – 1524 méter – 2. helyezés

3. szakasz: 27.07 km – 1798 – 1. helyezés

4. szakasz 28.8 km – 1934 méter – 2. helyezés

Az volt a legnehezebb, hogy minden nap fel kellett mászni a hegyen, majd a technikás ereszkedés az izomzatot megterhelte

mondta a futó.

Összetettben a pécsi futó ezüstéremmel térhetett haza arról a versenyről, ahol a világ legjobbjai is részt vettek – mintegy 500-an, és 50-en fel is adták.

Teljesítményéhez gratulálunk!