Címlap Bulvár EZT LÁTNOD KE...

EZT LÁTNOD KELL! Óriási harcsa akadt Isti horgára, de több ekkora is van a baranyai tóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egész pontosan 2 méter 44 centiméter hosszú harcsa. Kilogrammban pedig többet nyomott, mint egy ember. A szerencsés horgász, Mákos István kívánt hármat, lemérte a halacskát, fotózkodott, majd gyorsan vissza is engedte a merenyei horgásztóba.

Mákos István és a harcsája

– Egészen hihetetlen, de 10 perc fárasztás után a kezemben volt a 100 kilogrammos hal – mesélte hétvégi élményeit Mákos István, aki úszós, piócás készséggel fogta a kapitális harcsát.

És még meg is puszilta

– Betettük a csónakba, majd a partra vittük lemérni. Egy ekkora halat azonban gyorsan vissza kell tenni a vízbe, mert hamar „rosszul lesz” a parton – tette hozzá Isti.

Nagy mákja volt

Mákos Istinek szombaton nemcsak egy, hanem kettő hatalmas hal is a horgára akadt. A hatalmas harcsa előtt egy 216 centis kistesó is a horgára akadt. Íme:

Kistesó: 216 centis és 80 kilogramm

– Ha nem horgászhatok, nem érzem jól magam. De halat nem eszek, mert sajnálom őket. Így visszaengedem a legkisebbeket is – tette hozzá a fiatalember, aki egyébként ha nem a csendes tavak partján üldögél, akkor veszélyes fák kivágásával foglalkozik.

Azt még tegyük gyorsan hozzá, hogy ekkora halnál a horgászok már halkímélő matracot, szájfertőtlenítőt is alkalmaznak. Így ha fárasztás után hámsérülést szenvednek az állatok, akkor vízálló fertőtlenítővel segítik a gyógyulásukat.

Nem, még mindig nem hiszem el, hogy van ekkora harcsa

Merenye, az ország ereje?

A 120 hektáros merenyei tavat 1992 óta nem halászták le. Ebből eredően kapitális halállománnyal büszkélkedhet.

– Több mint 20 éves pontyunk is van, ami 45 kilogrammos. Már nevet is adtak neki a horgászok. Ő a Púposka – mondta a tó üzemeltetője, Regős György.

A merenyei tóra az ország minden tájáról érkeznek, hogy pontyot, harcsát, süllőt, csukát, kárászt és dévérkeszeget fogjanak – majd a legtöbben vissza is engedik őket.