Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokakat érint a probléma: az utóbbi hónapokban hiánycikk lett a benzinkutakon a PB-gázpalack. Mostanra ráadásul feljebb ment az áruk, a töltet pedig kevesebb lett!

  • Van gázpalackjuk?
  • Sajnos nincsen.
  • Tudják, hogy mikor lesz?
  • Fogalmunk sincs róla.

A fenti párbeszéd az utóbbi hetekben, hónapokban mindennapos volt a benzinkutakon, ahol gázpalackot lehet cserélni. Volt, nincs, egyszer csak mintha teljesen kifogytak volna a készletekből. Mindez sokakat kellemetlenül érintett, hiszen vidéken, a falvakban, valamint a családi és hétvégi házaknál azért eléggé megszokott dolog, hogy használják. Ha nincs, akkor bizony nehézkesebb főzőcskézni.

A hiányt állítólag az okozta, hogy az orosz–ukrán háború miatt sokan pánikvásárlásba kezdtek. Ugyanakkor, miután a 11,5 kilós palackok hatósági árasak, a hírek szerint a MOL sem törte magát, hogy fel legyenek töltve a készletek, ugyanis nincs rajta haszon, sőt, veszteséget termel.

Egy ideje ráadásul azzal kellett szembesülniük a vásárlóknak, hogy ha van palack, akkor az drágább, nem mellesleg kevesebb benne a töltet, mint korábban. Úgy jártunk hát vele, mint a legtöbb élelmiszerrel: az áron nem emeltek sokat, de 10 deka szalámi helyett már csak 80 gramm lapul a csomagolásban.

Jelen pillanatban a 11,5 kilós PB-gázpalackot 10,9 kg-os töltettel árusítják 715 Ft/kg áron, vagyis 7790 forintért, míg korábban a 11,5 kilóért 5175 forintot kellett fizetnünk. Ha egyáltalán van a ketrecben!

Kevesebbet drágábban – ismerős sztori, nem?!