Címlap Hírek „Gyurcs...

„Gyurcsány pécsi menedzsere és körei idegesek” – közölte a pécsi Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú határozatot, és új eljárásra utasította a bíróságot a pécsi buszbeszerzési büntetőügyben kedden kihirdetett határozatával a Pécsi Ítélőtábla – írta meg a Pécs Aktuál.



A hírre felült a baloldali városvezetés is, és Csizmadia Pétert, a Fidesz-KDNP-ÖPE polgármesterjelöltjét állították a fókuszba. Mint közleményükben írták: „Csizmadia Péter a gazdasági és pénzügyi ELLENŐRZÉSI bizottság elnöke volt a Volvo-botrány idején. Annak a Volvo-botránynak az idején, amelynek perében új eljárást rendelt el a másodfokú bíróság. Eljárást, amelyben hosszú idő után végre az előző, fideszes városvezetés bűneit is vizsgálni fogják”. Közölték:

Felszólítjuk Csizmadia Pétert, hogy ahelyett, hogy notóriusan más tollával ékeskedik, a saját büntetőjogi felelősségével, vagy saját bűnös hanyagságával dicsekedjen.

A pécsi Fidesz szintén közleményben reagált, szerintük ugyanis „Gyurcsány pécsi menedzsere és körei idegesek.”

„Pécs jelenlegi baloldali városvezetése újabb álságos vádaskodásban kezdett. A buszbeszerzési ügyben elrendelt új tárgyalás kapcsolatban Péterffy körei – jogerős ítélet híján – olyanokat akarnak hírbe hozni, akiknek semmi köze sincs ahhoz” – írták. Hozzátették: „Vajon a pécsi tömegközlekedés tönkre tételéről akarják elterelni a figyelmet? A járatritkításokról és a sztrájkokról?”

„A pécsi Fidesz-frakció emellett azt is furcsának tartja, hogy Péterffy átvilágító embereinek ‘látóterébe’ csak és kizárólag fideszes politikusok kerülnek. Ezeket az úgynevezett átvilágítókat az a Bodnár Imre irányítja, aki nemrég az MSZP színeiben akart országgyűlési képviselői mandátumot szerezni, sikertelenül. Azt javasoljuk a baloldali városvezetésnek és dicstelen köreiknek, hogy a mindenfajta ténybeli alapot nélkülöző vádaskodások helyett nézzenek szét inkább saját házuk táján!” – szögezték le.

Miközben Péterffy a tisztesség kifejezéssel kampányol, a pécsi köznyelvben már csak mutyiházaként emlegetett városházán fél tucat ügyben, köztük korrupció, hűtlen kezelés és a hivatali visszaélés gyanúja miatt folyik nyomozás. Az egykori bőrklinika és a Mandulás-kemping cseréje kapcsán a gyanú szerint egymilliárd, a kistérség számlájának inkasszálásával további 405 millió, Ruzsa Csaba alpolgármester összeférhetetlenségi ügye esetében pedig újabb 40 millió forint lehet az anyagi kár. És akkor még nem beszéltünk az MSZP-s alpolgármester, Nyőgéri Lajos által felügyelt területet – a bérlakások szabálytalan kiutalásai miatt – vizsgáló büntetőügyekről

– magyarázta a pécsi Fidesz. „Mindezeket figyelembe véve érthető, ha Gyurcsány pécsi menedzsere és körei idegesek” – tették hozzá zárásul.