Címlap Hírek HaBaWaBa: egy...

HaBaWaBa: egy életre szóló élmény a pécsi vízipólós palánták számára

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Minden korosztályban érmet szereztek a PSN Zrt. Sportiskola csapatai a világ legnagyobb utánpótlás vízilabdatornájának számító HaBaWaBa-n: az Olaszországban, Lignanóban megrendezett fesztivál óriási élmény a gyerekeknek!

Nem nyelvtörő, hanem a vízipólósok hatalmas utánpótlás nemzetközi fesztiválja. A HaBaWaBa-nak, ami a Happy Baby Water Ball rövidítése, az olaszországi Lignano ad otthont, s ahogy a korábbi években, most is szinte a világ minden pontjáról érkeztek csapatok. A koronavírus-járvány itt is közbeszólt egy picit, emiatt az eddigiekhez képest kisebb volt a létszám, nagyon szigorú volt a Covid-protokoll, de ez is mintegy ezer gyereket jelentett!

– A fesztiválnak egy hatalmas sportkomplexum ad otthont, amely olimpiai felkészülési központ volt, s az elzárt területen van közel tíz kollégium és hat vízilabdapálya – mesélte a Pécs Aktuálnak Lukács Gergely, a PSN Zrt. vízilabda utánpótlás szakmai igazgatója. – Fantasztikusak a körülmények, s bár örülünk a jó eredményeknek is, de ezen a fesztiválon ez csak másodlagos dolog. Leginkább az számít, hogy a gyerekek számára életre szóló élményt nyújtanak ezek a napok: együtt ébrednek, reggeliznek, melegítenek és meccseket játszanak. Természetesen a mérkőzések mellett strandolásra is maradt idő, szóval csapatépítés szempontjából ez tényleg kitűnő lehetőség! Jó volt látni, hogy a torna végén minden játékosunk felhőtlenül boldog volt, mosollyal az arcán és éremmel a nyakában búcsúzott a helyszíntől.

Az U12-es Kék Delfinek csapata

A pécsiek számára mostantól itthon folytatódik tovább a munka, s ahogy eddig, úgy továbbra is tárt karokkal várják azokat a gyerekek, akik szívesen kipróbálnák magukat ebben a sportágban. „Örömmel látjuk azokat a hét-tízéves gyerekeket, akik belekóstolnának a vízilabdába, és jövőre talán velünk is tartanának a Habawabára! Fontos információ, hogy az első két hónap ingyenes!” – mondta Lukács Gergely. Érdeklődni lehet a [email protected] e-mail-címen és a +36304268938-as telefonszámon.

A három korosztályban (U10, U12, U14) megrendezett tornán a pécsi csapatok remek eredményeket értek el.

U14: 3. a PSN Zrt. Sportiskola.

A csapattagok: Méhes Kenéz, Torma Zalán, Schlapp-Molnár Milán, Varga Benedek, Fiedler Bence, Divják Deján, Holl Balázs, Sásdi Noel, Arató Bercel, Imre Kolos, Pálfai Huba, Torma Csanád, Stockwell Kende Dávid, Pásztor András, Csapó Péter Olivér. Felkészítő edzők: Edzők: Jakab Dániel, Vörös Tamás.

U12: 4. PSN Kék Delfinek; bronz ág 1. hely PSN Vörös Rákok

PSN Kék Delfinek: Vogronics Zalán, Nagy Zsolt, Csepregi Zsombor, Nagy Zóra, Schlapp-Molnár Annamari, Dömös Zsigmond, Soproni Szabolcs, Becsei Bende, De Blasio Massimo, Belső Gergő, Rőczei Adrián, Kindl Barnabás, Huber Zsombor, Szabó Dániel.

PSN Vörös Rákok: Bali Medárd, Wéber Áron, Keszthelyi Donát, Ducz Gordon, Oszvald Zsombor, Arató Lotti, Vörös Eszter, Dorn Bendegúz, Varga Magor, Jezerniczky Zalán, Salamon Vencel, Horváth Márk, Hódosi Balázs, Losonczy Zsigmond, Hermesz Lénárd.

Felkészítő edzők: Balázs Bence, Kovács Krisztián, továbbá a csapattal tartott és másodedzőként segített a Vörös Rákoknál De Blasio Domenico.

U10: 2. PSN Zöld Békák (az alapszakasz során tízből tízet nyertek!).

PSN Zöld Békák: Kól Zsombor, Studi Levente, Csabai Máté Soma, Palatinus Lucas, Hegedűs Bence, Kerner István, Svéger Barnabás, Damsa Kornél, Becsei Ádám, De Blasio Manolo, Kindl Ádám, Balog Patrik, Horváth Donát, Labossa Zsigmond, Wágner Sebestyén. Felkészítő edzők: Krizsán András, Arató Zoltán, Krizsán Attila.

A bronzérmes U14-es együttes