Címlap Baranya Hihetetlen! A...

Hihetetlen! A vajszlói férfi házában „földöntúli” építményt találtak, azt akarják, mindenki lássa!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezt a szalagcímet nem a kattintások miatt adtuk! Az ormánsági település családvédelmi szolgálata alig hitt a szemének, amikor a vajszlói Bodnár László házába lépett. A 40 éves férfi több mint 1 millió 600 ezer kupakból, mennyezetig érő "szobrokat" épített. A kupakok ragasztás nélkül lettek egymásra pakolva. Vajszló polgármestere most azért fordult a nyilvánossághoz, mert szerinte ezt muszáj megörökíteni, mielőtt elbontják.

Bodnár László 40 éves. Egyedül él abban a vajszlói házban, amit nemsokára el kell hagynia. A helyi családsegítő szolgálat a napokban kereste meg, hogy segítsen kiköltözni. Az egyik szobában azonban hihetetlen mennyiségű kupakhalmot találtak.

Félelmetes és lenyűgöző látvány

– A kollégáim alig hittek a szemüknek, amikor beléptek a házba. A plafonig érő építményekről senki nem tudott – mesélte a Pécs Aktuálnak Horváth István, Vajszló polgármestere.

László gyerekkora óta „építget

Mint megtudtuk, Bodnár László Vajszlón a helyi kocsmából szedte össze a kupakokat. Régóta építget, de azt senki sem tudja pontosan, hogy ezeket az építményeket mikor kezdte „összerakni”.

– A fantáziájára bízta az egészet, ő csak szépet akart csinálni. Az építmények tömör „szobor-szerű” alkotások, nincsenek benne üregek. Megszállottságból csinálja – mondta a polgármester.

Lászlónak el kell hagynia a házat, a kupakokat pedig ellapátolják

Színek szerint pakolva

Vajszló polgármestere azért fordult most a nagy nyilvánosság elé, hogy ezeket az alkotásokat többen is megismerjék, sőt megörökítsék az utókornak.

– Sajnos László nagyon rossz körülmények között él ebben a házban. A felhalmozott adósság miatt elárverezték az épületet, így azt pár napon belül el kell majd hagynia. Most azt kértem az illetékesektől, hogy hadd maradjon még, hátha valaki felfedezi ezeket a hihetetlen alkotások – mondta Horváth István, aki hozzátette: sajnos, ezeket a kupakokat egyszerűen kilapátolják majd az épületből.

Az önkormányzat próbál segíteni

Horváth István hangsúlyozta: bár önkormányzati lakásuk nincs, próbálnak egy olyan ingatlant biztosítani László számára, ahol télire meghúzhatja magát.

– Kicsivel jobb körülményeket tudunk majd neki biztosítani, hogy ne maradjon az utcán, ahol már repkednek a mínuszok – tette hozzá a település vezetője.