A pécsi versenyzők nehéz elemeket mutattak be, jó teljesítményt nyújtottak a Magyar Kupán
Címlap Sport Szép eredmény...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három éremmel zárták a PSN Zrt. szinkronúszó szakosztályának sportolói a Budapesten, a Duna Arénában megrendezett 30. Magyar Kupát. A nemzetközi versenyen Takács Fanni érte el a legjobb eredményt, a dobogó tetejére állhatott!

A pécsi szinkronúszók kitettek magukért a Magyar Kupán, amely rangos nemzetközi verseny is volt. A legszebb eredmény Takács Fanni (a szakosztály edzője) nevéhez fűződött, aki a felnőtteknél aranyérmes lett a magyar mezőnyben, a nemzetközi rangsorban pedig az előkelő negyedik helyen zárt.

– Fanni végig a nehezebb elemeket mutatta be tökéletesen a technikai szóló versenyszámban – mesélte a Pécs Aktuálnak Jáhn Rea szakosztályvezető. – Rengeteg nehéz, sok pontot érő forgást hajtott végre, technikailag nagyon precízen dolgozik, ennek köszönhető ez a remek eredmény.

A felnőtt párosok szabad programjában Takács Fanni és Mazaga Fanni indult. A lányok a kevés gyakorlási lehetőség ellenére remekül helyt álltak, a magyar mezőnyben bronzérmesek lettek, nemzetközi viszonylatban pedig hatodik helyen végeztek.

A junior páros számára óriási kihívás volt a Magyar Kupa, ugyanis ezen a versenyen alkalmazták teljes körűen a World Aquatics által bevezetett új szabályokat. Asztalos Zsófia és Szőts Tamara nagyon szépen teljesített, a pontszámítás alapján is remekül látszott, hogy jól tudnak együtt szinkronban dolgozni.

– Számukra a végeredményt az új szabályok szerinti nehézségi szorzó befolyásolta, emiatt a továbbiakban azon fogunk dolgozni, hogy koreográfiájukat még jobban hozzáigazítsuk az új szabályrendszerhez. Nehezebb elemeket szeretnénk beletenni, ami nagyon jót tenne a pontszámaiknak.

Eredmények

Felnőtt, technikai szóló, magyar mezőny: 1. Takács Fanni. Nemzetközi verseny: 4. Takács Fanni.

Felnőtt páros, magyar mezőny: 3. Takács Fanni–Mazaga Fanni. Nemzetközi verseny: 6. Takács Fanni–Mazaga Fanni.

Utánpótlás, szóló, magyar mezőny: 6. Katona Rebeka. Nemzetközi verseny: 14. Katona Rebeka.

Junior páros: 6. Asztalos Zsófia–Szőts Tamara. Nemzetközi verseny: 10. Asztalos Zsófia–Szőts Tamara.

Felnőtt csapat, akrobatikus kűr: 3. Takács Fanni, Mazaga Fanni, Bársony Lotti Luca, Jáhn Rea, Bakó Dorka Ágnes, Kern Lilien, Bakó Borbála, Masa Kata.