Címlap Hírek Szájtátva: Me...

Szájtátva: Megnéztük az új Fogászati Oktatási Központot Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új épületben évi 46 ezer beteget gyógyítanak. Dél-Dunántúl legújabb fogászati központjában emellett 600 fogorvos angol, német és magyar nyelvű képzése is zajlik majd. Az elmúlt 12 évben mintegy 100 milliárd forint támogatást fordítottak egészségügyi fejlesztésekre Pécsett - hangzott el az ünnepélyes átadón. Körbenéztünk!

Talán ez a körpanoráma és a színes munkaállomások enyhítik az ide érkezők fájdalmát:

Így néz ki egy oktatóterem a Fogászati Oktatási Központban Pécsett

61 ilyen, ultramodern székben gyógyítják majd a gyerekeket és felnőtteket

– Egy leamortizálódott épületből egy vadonatúj tömbbe költözik át a klinika, ahol az elméleti oktatásnak és a gyakorlati, fogászati tevékenységnek is minden feltétele adott – hangsúlyozta Kásler Miklós, emberi erőforrások minisztere.

2017-ben döntöttek az új épület felépítéséről: nyáron a Dischka Győző utcai Fogászati és Szájsebészeti Klinika költözik át ide

A 3000 négyzetméteres, 5 szintes épületben nemcsak fogászati ellátás, hanem gyakorlati képzés is lesz

– Mindez elmélyítheti orvosképzés presztízsét, teljesítményével és hallgatóvonzásával komoly tényezőjévé válhat – hangsúlyozta Bódis József, felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár.

A legmodernebb eszközökkel szerelték fel a pécsi intézményt

Dél-Dunántúl legújabb fogászatai központjában 46 ezer beteget gyógyítanak, és több mint félezer hallgató angol-német és magyar nyelvű oktatása zajlik majd.

Napsütötte kórterem

– Annak idején, 1975-ben a fogorvosi képzést 100-120 főre tervezték az alapító atyák. Az elmúlt 50 évben nagy mértékben növekedett a kereslet ezen tudományterület iránt, immáron több mint félezren tanulnak fogorvosnak Pécsett – mondta Hoppál Péter országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadón.

Az új fogászati központ 2,7 milliárd forint támogatásból épült fel és 2022 nyarától üzemel majd teljes kapacitással

– Az elmúlt 12 évben mintegy 100 milliárd forint támogatás érkezett Pécsre az egészségügyi fejlesztésekre – emelte ki Kővári János beszédében. Baranya megye fejlesztési biztosa szerint, mindez gazdaságfejlesztési elem is, ami hozzájárulhat a térség kitöréséhez.

Az ünnepélyes átadó: nagy volt az érdeklődés