Címlap Hírek Kövérlászlózo...

Kövérlászlózott egyet Péterffy Attila: beszéd közben vette el a szót az ellenzéktől!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szakmai, minőségi, értelmes és udvarias közgyűlési vitának ezúttal sem lehettek tanúi azok, akik követték, hogy mi folyik a Városházán kedden napközben. Rendkívüli közgyűlés volt ugyanis, amelyen számos, igen fontos témáról kellett dönteni. Egyebek mellett például arról, ki legyen Pécs legfontosabb cégének vezetője a jövőben:

Tehát visszafogott és udvarias vita nem volt ezúttal sem,

volt azonban kövérlászlózás, ami példátlan a pécsi közgyűlések több évtizedes történetében. Beszéd közben fojtotta bele ugyanis az ellenzéki Kővári Jánosba a szót Péterffy Attila.

Az előzmény az volt, hogy a jobbikos Fogarasi Gábor hirtelen védelmébe vette Péterffy Attilát, illetve egyúttal ekézte az előző városvezetést, de olyan mézes-mázos hangszínnel és tónussal, ami váratlanabb volt, mint az, hogy megszólalt.

Az ellenzéki képviselők erre próbáltak volna reagálni, de hol hangos röhögés fogadta a szavaikat, hol kikapcsolta a mikrofont a polgármester.

Mutatjuk az ominózus jelenet legfontosabb pillanatait, és a mikrofon kikapcsolást nagyjából 90 másodpercben:

A képviselők egyébként viszontválaszukban arra utalgattak a jobbikos kollégájuknak, hogy Fogarasi ellenzékben még úgy vélte, ő „10 perc alatt megoldaná” a lakhatási problémákat; de ezt azóta sem tudta – immár lassan két éve – abszolválni immár vezetőként. Erről – és a 10 perces megoldásról – egyébként ebben a cikkünkben írtunk bővebben videóval:

Az eredeti napirend, amiben ez a fenti vita kirobbant, Kunszt Márta kinevezéséről szólt egyébként. A szópárbajnak végül nagy nehezen vége lett, a DK-s képviselőt pedig kinevezték a Jogi és Ügyrendi Bizottság elnökévé is.

(Borítóképünk illusztráció!)