Címlap Hírek Máris jelentő...

Máris jelentős haszonnal árulhatják az eladott pécsi buszokat a neten!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Székesfehérvárra kerülhettek azok a buszok, vagy egy részük, amiket nemrégen adott el a Tüke Busz, azt állítva, hogy jó üzletet kötöttek.

A buszeladást a Pécs Aktuál írta meg elsőként, ebben a cikkünkben:

„Kiváló állapotban” vannak a zöldre matricázott VDL-ek

írta a hirdető, aki érdeklődésünkre megerősítette, a pécsi flottából származnak, leellenőrizhető mindegyik, és ha megvennénk mindet egyszerre, akkor kedvezményről is beszélhetünk.

Közel 2 millió forintot kér egy buszért, ami majdnem duplája annak, mint amennyiért a Tüke Busz eladta a járműveket. Mi nem hivatalos, de megerősített forrásokból úgy tudjuk, 800 ezer és 1 millió forint között adta el darabjait az önkormányzati cég.

Lakóbusznak is viszik

Az eladó érdeklődésünkre közölte, sokan érdeklődnek a buszok iránt; olyan is van, aki lakóbusznak szeretné megvásárolni.

Kattintásra nagyítható a hirdetés

Az ellenzék szerint „megint” kiárusítják a város buszait, mint 2009-ben – a Tüke Busz szerint nem erről van szó

A mostani buszeladásból politikai ügy lett. Az ellenzék ugyanis közleményben jelezte, a szocialista városvezetés egyszer már eladta a város összes buszát, majd visszabéreltették azokat. A pécsi Fidesz azt sejtette, hogy megint erre készülhetnek.

A híres „kézzel írt számla” a pécsi buszok eladásáról, 2,4 milliárdról

„A pécsi baloldal egyszer már elherdálta a pécsiek autóbuszait. Akkor ráadásul úgy adták el őket, hogy még vételárat sem kapott a város értük. Sőt még ma is, több mint tíz év elteltével, a pécsiek pénzén kénytelen a város és a cég visszavásárolni a felszámolótól a járműveket vagy akár a buszpályaudvarokat”

– emlékeztetett a pécsi Fidesz közleményben.

A Tüke Busz vezetője, Bánkuti István a Pécs Aktuál érdeklődésére nem cáfolta, hogy további buszokat is el akarnak adni, szerinte ugyanis komoly „megélhetési gondjai” vannak a vállalatnak, folyamatosan dolgozniuk kell, hogy pénzhez jussanak. A Tüke Busz honlapján most is elérhető egy felhívás, amely részletezi, hogy milyen buszokat akar, vagy akart eladni a cég.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

– Több mint 200 buszunk van. Ebből a tartalékokkal együtt 140-re van szükségünk a jelenlegi kapacitás mellett. Tehát egy csomó buszunk csak áll. Ennek vannak tárolási, karbantartási és egyéb költségei, amit fizetni kell.

A cégünk veszteséges, attól függ az “életünk”, hogy az önkormányzat mennyi támogatást tud adni. Állandó megélhetési gondjaink vannak, ezekre keresünk megoldásokat

– magyarázta Bánkuti. Kiemelte, a Tüke-flotta egy részének eladása nem lesz semmilyen negatív hatással a menetrendre, vagy a jelenlegi közösségi közlekedés színvonalára.