Címlap Hírek Nagyon jól sz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tavaly Európa-bajnoki címig jutott a Csillag Mazsorett Egyesület, amelynek versenyzői ezúttal a Zentán megrendezett nemzetközi viadalon mutatták meg, hogy a legjobbak közé tartoznak.

Amint azt lapunk is megírta, a tavaly Balatonfüreden megrendezett Európa-bajnokságon három érmet is szereztek a Csillag Mazsorett Egyesület versenyzői. A közelmúltban újabb rangos, magas színvonalú eseményen vettek részt, a zentai nemzetközi viadalon három első helyet is szereztek!

– Bárhova megyünk, bármit is érjünk el, nagyon büszke vagyok a lányokra, mert csak én tudom, kivel hány órát, hetet kell gyakorolni az egyes elemeket – mondta a Pécs Aktuálnak az elnök és művészeti vezető, Kelemen Csilla. – A zentai versenyen minden kis- és nagylány szépen teljesített, az ott készült videókat kielemezzük, hogy a hibákat javítani tudjuk. Nagyon erős volt a mezőny, három ország tizenöt egyesülete vett részt a versenyen, csakúgy repkedtek a botok, szorgalmasan gyakorolt mindenki. A tradicionális mazsorett indulóink sok dicséretet kaptak, kiemelték velük kapcsolatban, hogy nagyon jól összedolgoznak, és szép a tartásuk a formaruhában. Pedig nincs könnyű dolguk a lányoknak, figyelniük kell a tartásukra, a lábfejükre, ami a bőr csizmában felnőttként is nehéz, egymásra, és persze az acél mazsorett botokra is. Rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtunk ezen a versenyen!

A pécsi mazsorettek eredményei

Első helyezettek: junior tradicionális formáció 2 bot (Ábel Klaudia, Barics Lili, Demerácz Abigél, Demerácz Lili, Galambos Gerda, Károlyi Veronika, Kulina Ramóna Anna, Komáromi Fanni, Schellenberger Lia, Szegedi Virág, Táborszky Lilien, Veres Gabriella, Zsagár Zsanett); szenior tradicionális csapat 2 bot (Ábel K., Barics, Demerácz A., Demerácz L., Galambos, Károlyi, Kulina, Schellenberger, Táborszky, Veres, Zsagár); junior szóló bot – Ábel Klaudia.

Második helyezettek: junior csapat bot (Ábel K., Demerácz A., Demerácz L., Galambos, Schellenberger, Táborszky, Veres, Zsagár); kadett mini formáció bot (Ábel K., Kulina, Komáromi, Papp Leila Liliána, Schellenberger, Zsagár); szenior csapat bot (Ábel K., Barics, Demerácz A., Demerácz L., Galambos, Táborszky, Veres, Zsagár); junior szóló bot – Táborszky Lilien.

Harmadik: junior szóló bot – Szegedi Virág.

Negyedik: junior szóló bot – Demerácz Abigél.

Ötödikek: kadett szóló bot – Papp Leila; szenior szóló bot – Veres Gabriella.

Hatodik: szenior szóló bot – Demerácz Lili.

Hetedik: szenior szóló bot – Galambos Gerda.