Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Balogh Ildikó öt éve esett szerelembe Kisharsánnyal. Akkor mondta először: neki kell egy ház a faluban. A fővárosi üzletasszony azonban minden elképzelését túlszárnyalta: nemcsak házat, hanem egy több mint száz éves kukoricatárolót is megszerzett, amiből az ország egyik legizgalmasabb falusi fine dining éttermét alakította ki. Ez a Góré.

„Ördögkatlanozni érkeztem Kisharsányba, de a világ közepe lett nekem a falu”

Balogh Ildikó ha nem Kisharsányban van, akkor fut. Nem is keveset. Körbefutotta már a Balatont is

– Munka miatt érkeztünk a fesztiválra, aminek a végén tettem egy kijelentést: nekem itt kell egy ház. A legnagyobb meglepetésemre – a kevésbé szomjas társaságból – az egyik barátom emlékezett erre és egy hónap múlva csörgött is a telefonom, hogy talált egyet, ami nekem való – mesélte a kezdeteket Balogh Ildikó.

Több mint 100 éves a Szent György Kúria, ami megváltoztatta az üzletasszony életét

A Szent György Kúria

– Lejöttem, megnéztem és megszerettem. A Szent György Kúriában most is minden olyan, mintha hazaérkeznél. Én is ezt éreztem akkor – tette hozzá Balogh Ildikó, aki szerint egy meghitt és békés hangulat is lehet minőségi és exkluzív. Így nyitotta meg 8 szobás szálláshelyét.

„Nálunk nincs tévé és nem is lesz”

Egy ilyen helyre nem is kell tévé

– Kicsit úgy érzem, hogy egyre többen élnek felületesen. Azok, akik hozzánk érkeznek, mintha más világba csöppennének. Fontos, hogy megéljék a pillanatot és emellett kötődjenek is hozzánk érzelmileg. Ragaszkodtam ahhoz, hogy nálunk egyik szobában se legyen tévé, inkább beszélgessünk esténként egy finom bor társaságában – hangsúlyozta Ildikó. A hozzá érkező vendégek azonban az idő múltával nemcsak a borokra, hanem finom ételekre is kíváncsiak lettek. Így jött az étterem ötlete.

Kukoricatárolóból fine dining, csirkepaprikásból művészet

A vendégek alá carte választhatnak, fine dining minőségben és normál adagban

– Idén februárban megnyitottuk a Górét, ahová a hétköznapitól eltérő éttermet terveztünk. Úgy érzem, ez sikerült is – mondta Ildikó, aki szerint egy teljesen új szó jellemezné legjobban a fine dining és gourmet jegyeket magán viselő konyhájukat.

Nyitott konyha, nagyfokú bizalom

Kun Péter, chef (Fotó: Kósz Jenő)

– Amikor belépsz az étterembe, nem lehet kikerülni a chefünket, Kun Pétert. Konyhánk nyitott, mert nem csinálunk abból titkot, hogyan és mit főz. Ezzel a nyitottsággal pedig megszületik egy bizalom köztünk és a vendégek között, ami nagyon fontos – mondta Ildikó.

A kemény srác, aki érzékien precíz is egyben

– Kun Petisen főzni nem tud más. A maqyar konyhát képviseljük, de nálunk egy csirkepaprikás nokedlivel is kap némi csavart. Az pedig, ahogyan ez tálalva lesz, maga a művészet – áradozik Ildikó arról, hogyan is dolgozik Kun Péter.

Csirkepaprikás Kun Petisen

Ezt egyszer nekünk is ki kell próbálni!

Sokan megrökönyödnek, hogy egy kukoricatárolóból exkluzív éttermet nyitottunk

Ildikó a hosszú távú terveiről annyit mondott, szeretné Kisharsányt úgy megismertetni ország-világgal, hogy azzal maradandót hozzon létre vidéken.