Címlap Hírek Olaszországba...

Olaszországban három hétre bezártak mindent

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Olaszországban új intézkedéseket vezettek be a járvány terjedésének megakadályozása érdekében. A mediterrán ország túlnyomó részén egész napos lakhelyelhagyási tilalom lépett életbe. Az újabb lezárást húsvétra kiterjesztik az ország többi részére is. A tervek szerint április 6-ától elkezdik a tömeges oltást, s enyhülhetnek a korlátozások - számolt be az M1 Híradója.

 
 

Üresek az utcák

Március 16-ától három héten keresztül teljes lezárás van érvényben Olaszországban. Így nem csupán a boltok, de a közkedvelt turistahelyek is teljesen kiürültek. A jelenlegi lezárás húsz tartományból eddig tízet érint.

Utcára is csak indokkal lehet lépni

Kizárólag munkavégzés vagy más nyomós indok miatt hagyhatják el a lakásaikat az emberek. Tilos rokonokat és barátokat látogatniuk, az éttermek csak házhoz szállítással dolgozhatnak. Bezártak az üzletek leszámítva az alapvető cikkeket árusító boltokat – derült ki az M1 híradásából.

Az iskolák átálltak a digitális oktatásra, és amelyik munkahelyen lehet, ott távmunkavégzésre álltak át a cégek. A sporteseményeket törölték, a szabadtéri mozgás csupán a lakhely közelében megengedett.

A Vatikán sem lesz kivétel

A húsvéti időszakra (április 3-tól 5-ig) a többi tartományra is kiterjesztik a szigorú intézkedéseket, amely alól a szent főváros sem lesz kivétel. Az ünnepi szertartások elmaradnak, online fog tartani misét Ferenc pápa.

Nem mindenki ért egyet

Vasárnap este ismeretlen elkövetők Molotov-koktélt dobtak a római egészségügyi központ bejáratára.

Elkezdik a tömeges oltást

A húsvétot követően Olaszország is elkezdi a tömeges oltást, amelynek ütemezését már kidolgozták. A 80 százalékos oltási átfedettséget ősszel érhetik el.