Címlap Hírek Tragédia Bala...

Tragédia Balatonszemesnél: kirepült egy 8 éves kisfiú az M7-esen árokba borult mikrobuszból

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kisfiú éppen egyik helyről a másikra ült, amikor a baleset történt, ezért nem volt bekötve - írta a Baleset-info.hu. A helyszínre két mentőhelikopter is érkezett, de a gyermek életét nem tudták megmenteni.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szalagkorlátnak hajtott, majd a betonárokba csapódott egy kisbusz az M7-es autópálya 134-es kilométerénél, a Budapest felé vezető oldalon. A balesethez a siófoki hivatásos és a balatonboglári önkormányzati tűzoltók vonultak ki. Az egységek áramtalanították a járművet. Két mentőhelikopter is a helyszínre érkezett. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bejegyzéséből kiderül, hogy 2022. július 20-án 17 órakor az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán Balatonszemes térségében eddig tisztázatlan körülmények között egy kisbusz szalagkorlátnak ütközött, majd árokba borult. A baleset során az egyik utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszínelés idejére félpályás útlezárás van érvényben, a fogalmat a 7-es számú főútra terelik.

A Baleset-info.hu információi szerint a képen látható

Renault kisbusz egy három autóból álló családi konvojban haladt az M7-es autópályán,

amikor a gépkocsi vezetője azt észlelte, hogy ráz a jármű. Behajtott a legközelebbi töltőállomásra, ahol felhívta a gépjármű bérbeadóját azzal, hogy ráz az autó. A bérbeadó annyit mondott, hogy az autóban ülők döntsék el, hogy folytatják az utat, vagy sem. A gépkocsiban továbbmentek.

Menet közben a hátsó ülésen ülő egyik gyerek, egy 8 éves kisfiú úgy gondolta, hogy átül egy másik helyre.

Abban a pillanatban, amikor átmászott a másik ülésre, a gépjármű defektet kapott. A gépkocsi vezetője elvesztette uralmát a járműve felett, amely a belső szalagkorlátnak csapódott, majd átsodródott a sávokon, végül a pályát elhagyva a betonárokba csapódott és felborult – írta a Baleset-info.hu

A 8 éves kisfiú, aki át akart ülni egy másik helyre kirepült a szélvédőn és szörnyethalt.

A gépkocsit vezető édesapa, a mellette ülő felesége, és a hátsó ülésen, a 8 éves mellett ülő 4 éves fiú az eset során nem sérültek meg komolyabban, ugyanis használták a biztonsági övet.

Fotó: Baleset-info.hu
Fotó: Baleset-info.hu
An aerial view of waves crashing against a shore.
Fotó: Baleset-info.hu