Frissítve

56 önkormányzati dolgozó lehet koronavírus-fertőzött Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés
Laura, Alida

A pécsi önkormányzat Endresz György úti hivatali egységét le is kellett zárni, mert az egyik új, nem rég érkezett munkatárs férjéről kiderült, hogy koronvírus fertőzött - tudta meg egy ott dolgozótól a Pécs Aktuál. Azóta kiderült, 56 önkormányzati dolgozó érintett - nyilatkozta a Városháza.

Úgy tudjuk, hogy az asszonyt, aki nem régóta dolgozik Pécsett (Budapestről érkezett a pécsi önkormányzat adóügyi csoportjához középvezetői pozícióba) most tesztelték le, de egyelőre még nem lehet tudni, hogy ő is megfertőzödött-e, várják az eredményeket – erősítette meg információinkat az egyik alkalmazott.

Forrásunk szerint a nő férjének tesztje lett pozitív, ezért biztonsági okokból lezáratta az önkormányzat az uránvárosi részleget. Az ott dolgozókat értesítették, hogy ma ne menjenek be.

Más informátorunk szerint a város első körben a katonsághoz fordult a fertőtlenítés miatt, de ott közölték velük, hogy mivel önkormányzati, hivatali egységről van szó, a város feladata a fertőtlenítés.

Az érintett irodában folyamatos volt az ügyfélfogadás, mert egy jogszabály miatt nyitva kellett tartani. Így egyelőre nem tudni, hány ember kerülhetett kontaktba az asszonnyal.

Pénteken egyébként szünetel az ügyfélfogadás az uránvárosi irodában, de a dolgozók egy részének ma is be kellett volna mennie.

Kérdéseinket elküldtük a Városházára, amint válaszolnak, megírjuk, illetve amint újabb információkhoz jutunk, frissítjük a cikket.

Az önkormányzat is megerősítette – 56 érintett dolgozót találtak

Válaszolt a Pécs Aktuál értesülésére a Városháza.

“Április 23-án, csütörtökön este a Pécs Megyei Jogú Város Adóügyi Osztálya

egyik munkatársának házastársán elvégzett új koronavírus gyorsteszt pozitív eredményt produkált.

Kollégánk és férje is tünetmentesek, a teszt elvégzésére azért volt szükség, mert a házastárs olyan munkakörben kezdett volna dolgozni, ahol a tesztelését kérte a munkáltató.

A mai napon, április 24-én, pénteken kollégánkon és férjén is klinikai szintű tesztet végeztek, ennek eredménye 24 óra múlva lesz ismert.

Pécs önkormányzata pénteken egy pontos kontakttérképet készíttetett, ez alapján

56 olyan önkormányzati dolgozót azonosítottunk az adóiroda és a polgármesteri hivatal munkatársai közül, akik érintkeztek a szóban forgó kollégával.

Az ő klinikai szintű szűrésüket hétfőn fogjuk elvégeztetni, a pontos eredményekre legkésőbb csütörtökön számítunk.

Az adóirodát a mai nappal bezártuk, a jövő héten zárva tart.

A kollégák otthoni munkavégzésben dolgoznak, vagy szabadságon vannak. A hétvégén az Adóügyi Osztály teljes Endresz György utcai épületének fertőtlenítését elvégeztetjük.”

UPDATE

Előző sztori

Valóságos esküvőboom volt februárban

Következő sztori

A babaváró hitelesek az igazi nyertesei a törlesztési moratóriumnak

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1