Címlap Közélet A Fidesz kívá...

A Fidesz kíváncsi, hogy vajon kik a pécsi lakásmutyi haszonélvezői

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz a Fidesz helyi képviselőcsoportja, amelyben a nemrég kirobbant városházi botrány kapcsán fogalmazzák meg véleményüket. Íme:

“Kik a pécsi lakásmutyi valódi felelősei és haszonélvezői?

Péterffy Attila első polgármesteri napjaitól kezdve korrupciógyanús ügyek hálózzák be az önkormányzatot. Emlékezhetnek a pécsiek, alig néhány hete volt csak pozícióban a baloldal, de máris egy előre lemutyizott tanácsadói beszerzési eljárásra derült fény.

Most újabb vesztegetési botrány robbant ki a pécsi városházán. Alapos gyanú szerint a baloldalon egyesek kenőpénzért adtak ki lakásokat az elmúlt években. Az ügyben ügyészségi nyomozás van folyamatban.

Az elmúlt három évben láthattuk, hogy az illetékesek miként verték szét a lakásosztályt, hogyan váltották egymást az újabb és újabb csoportvezetők, miként teremtettek egy olyan átláthatatlan káoszt, amiben aztán nyugodtan lehet halászni. De emlékezhetünk a Lánc utcát járó verőemberekre is, akiket szintén a baloldal városházi emberei vezényeltek.

Beszédes, hogy Péterffy Attila polgármester, Nyőgéri Lajos lakásügyi alpolgármester és Fogarasi Gábor, a lakásügyi bizottság vezetője is mélyen hallgat az ügyről. Pedig éppen ők azok, akiket felelősség terhel, ők az előkészítői és végrehajtói azoknak a lépéseknek és döntéseknek, amelyek mögött bűncselekmények sorozatának elkövetése áll, az ügyészség szerint.

Felszólítjuk őket, hogy haladéktalanul álljanak ki a pécsiek elé és tisztázzák magukat! Csak így kerülhetik el, hogy ők maguk is besározódjanak. Mert a magyar mondás szerint: bűnösök közt cinkos, aki néma!

Tisztelettel
Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja”