Bezárnak egy óvodát Pécsett, mert “kevés a gyerek”!

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Kezdés

Lakat kerülhet a József Attila úti óvodára, erről döntött a városvezető koalíció kedden az online "közgyűlésen". 

Már tavaly ősszel megtudta a Pécs Aktuál, hogy van olyan terv, amely szerint az önkormányzat bezáratná az óvodát, hivatalosan “kihasználatlanság” miatt. Jelenleg 32 gyermek jár az intézménybe – tudomásunk szerint.

A József Attila Utcai Tagóvoda a város egyik legrégebbi óvodája, a belváros szívében, a Hullámfürdő közvetlen szomszédságában. Az intézmény udvara fákkal, bokrokkal övezett szép nagy terület, ahol a gyermekek minden évszakban találnak mozgásigényüket kielégítő és játékkedvüket fenntartó játékeszközöket”

– írják érezhető szeretettel óvodájukról a dolgozók.

Mint azt a Pécs Aktuál megtudta, a városvezető koalíció képviselői – kivéve a Momentumot és a Fidesz, illetve ÖPE képviselőit – arról döntött a keddi online közgyűlésen, hogy szeptembertől bezárják az intézményt, a gyerekek átkerülnek másik óvodába, mert most “kevés a gyerek”.

Ez a város harmadik legrégebbi óvodája, 2019-ben ünnepelte 90. születésnapját – pár éve volt is egy felújítás is.

A Pécs Aktuálhoz korábban eljutott dokumentumban azt írják, hogy az épület további felújításra szorul, ezért a gyerekeket a dajkákkal, pedagógia asszisztensekkel együtt a

Budai Nagy Antal utcai épületbe helyezik át.

Hozzáteszik továbbá azt is, hogy az intézményből többen nyugdíjba is mennek.

Hirdetés
Előző sztori

A biztonsági öv és légzsák mentett meg hét gyermeket

Következő sztori

Nem nyugszik a föld Horvátországban! Hétvégén több ház is összedőlt

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1