Címlap Közélet Csemetefákat ...

Csemetefákat osztogat a Biokom

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó hírt közölt a városüzemeltetési társaság a kertészkedni vágyóknak, ugyanis ismét csemetosztást tartanak Pécsen.

Különböző juharokkal, kőrisekkel, platánnal vagy akár gyertyánnal gazdagodhatnak a pécsiek kertjei, az érdeklődők három héten keresztül minden csütörtökön válogathatnak a Városi Csemetekert által felkínált növényállományból.

Az akció november 25-én, csütörtökön indul, ezután még két alkalommal, december 2-án és december 9-én (csütörtöki napokon) várják az érdeklődőket a Tüskésréti úton található Városi Csemetekertbe. Reggel fél 8 és délután két óra között tízféle fafaj között lehet majd válogatni, a pécsi kertek többek között különböző juharokkal, kőrisekkel, platánnal vagy gyertyánnal gazdagodhatnak, ráadásul ingyen.

A csemeteosztáson pécsi lakcímkártyával rendelkezők vehetnek részt. Egy ember legfeljebb három fát vihet haza. A társaság javasolja, hogy a kertészkedni vágyók a fákért tetőcsomagtartóval vagy utánfutóval felszerelt járművekkel jöjjenek. A növényeket gyökércsomagolt kiszereléssel adják át, párás, nedves helyen így pár napig tarthatók, viszont utána minél előbb ki kell ültetni.

Helyszín: Pécs, Tüskésréti út – Városi Csemetekert (a fűrészáru telephellyel szemben)
A helyszínen Tóth Tamást vagy Bánhalmi Dórát lehet keresni.

Időpont: november 25., december 2., december 9., 07:30-14:00

A választható fafajok listája és leírása INNEN TÖLTHETŐ le.